Rácalmás

2023.03.01. 12:05

Nem fekvőrendőr, hanem a járda a megoldás

A település önkormányzata a hivatalos közösségimédia-felületén tette közzé, hogy a Venyimi úton és a Korányi téren járdaépítési munkálatokba kezdenek. Schrick Istvánt, a kisváros polgármesterét kérdeztük a témával kapcsolatban.

Török Tímea

Február közepén kezdődött a Venyimi úti járda építése

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– A Venyimi út mindkét oldaláról utcák nyílnak, összesen öt. Egyértelműen látszik, hogy ez a terület településünk új lakórésze, de a vérkeringés beindításához szükséges a biztonságos közlekedés. Azonban gyalogosan egyenesen életveszélyes a forgalmas Venyimi út szélén haladni. 
A járdaépítéssel tehát az a célunk, hogy az ott élő családok, anyukák gyermekeikkel a városközpontban lévő intézményekhez – mint az óvoda, iskola, vagy szükség esetén orvos, esetleg gyógyszertár – vezető utat akár autó nélkül is megtehessék. 
Így egy járda a sportcsarnoktól indul, valamint az új házaktól a gyógyszertárig fog tartani a másik. Egy helyen lesz átvezetés is, ide terveztek a szakemberek gyalog­átkelőhelyet, avagy zebrát. Sőt a megvilágítás lehetőségét is megvizsgáltuk, és úgy döntöttünk, hogy még az idén ki is fogjuk építtetni a járdához a közvilágítást is. 

– Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy válaszoljak azokra a lakossági bejelentésekre, amelyek a Venyimi út forgalmának lassítását fekvőrendőr kihelyezésében látják, és ezt szorgalmazzák az önkormányzatnál. Bár én is úgy látom, hogy nagyon sokan hajtanak ezen az úton is veszélyesen gyorsan, de a szakvélemények szerint gyűjtő útra, mint amilyen egyértelműen a Ve­nyi­mi út is, nem lehet megoldás a fekvőrendőr, oda nem lehet kihelyezni. Hiszen itt elhalad például busz is, vagy a településre érkező mentő is. A forgalmas út veszélyei ellen tehát a biztonságos járdán való közlekedést kínáljuk a lakosságnak. Az építéshez szükséges forrást a Fejér Vármegyei Önkormányzat biztosította a településnek. A beruházás várható befejezési ideje 2023. május 29-e lesz. 
Jó hír, hogy a járdaépítéssel terveink szerint nem fogunk májusban megállni. Mert már tervezés alatt van a Tóth Árpád utcánál is a járda, amelyhez terveink szerint kerékpár utat is építeni fogunk – mondta el Schrick István, Rácalmás város polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában