Fejlesztés

2023.03.23. 08:00

Magasodó földhalmok sora a Kandó Kálmán tér felújításán

Lapunk rendre hírt ad a Kandó Kálmán tér és környékén, valamint a Dózsa György utat is érintő közlekedésbiztonsági fejlesztésről.

Szabó Szabolcs

A közművek átépítése, átvezetése zajlik az építési területen

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Számos kisebb-nagyobb munka zajlik jelenleg is a városban, ám elmondható, hogy közlekedési szempontból mindez az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházásának számít Dunaújvárosban. Korábban a környéken üzemelő cégek, vállalkozások képviselői egy fórum keretében kifejtették, milyen megoldásokkal lehetne elősegíteni a közös célt, hogy a beruházás is ütemezetten haladjon, és a cégek működése se sérüljön. 

Amit jelenleg lapunk munkatársai a helyszínen tapasztaltak: a munkálatokhoz alkalmazkodva szakaszos lezárásokra számíthatnak az arra közlekedők, ám komolyabb panasz eddig nem érkezett. Jelenleg is fontos földmunkák zajlanak. A múlt hét egyik felkapott híre volt, hogy egy 40 centiméteres magyar gyártmányú légvédelmi lőszert is találtak a helyszínen dolgozó Roneko Kft. munkatársai. A robbanószert végül a kivonuló tűzszerészek a Magyar Honvédség kijelölt telephelyére szállították. 

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében még 2018-ban elnyert forrásból valósul meg, 860 millió forint értékben. A szerződésben foglalt határidő szeptember, ám a munkálatokkal már a nyáron végezhetnek a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában