Kulcs

2023.03.27. 08:00

Kulcskérdés a településen a felszíni csapadékvíz hatékony elvezetése

Török Tímea

A csapadékvizet itt vezetik le a Temető utcából az árokba Fotó: TT

A település önkormányzata számos fejlesztéssel igyekszik a csúszásveszélyes területrészek stabilitását megszilárdítani. Az utak aszfaltozása és a csatornázás mellett rendkívül fontos a felszíni csapadékvíz elvezetése, amelynek egyik jelentős munkálatáról Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere számolt be lapunknak. 

– Ez egy régóta szükségszerű, jelenleg kivitelezés alatt álló projektünk a felszíni csapadékvíz-elvezetés kapcsán. Ennek első üteme, ami a Deák Ferenc utca egyes szakaszait, valamint a Bartók Béla és a Temető utcát érintette, hamarosan elkészül. Ezután indul majd a második ütem, ahol a Deák Ferenc utca többi szakasza valamint a Dózsa György utca kerül sorra, az első körhöz hasonlóan itt is megújul majd a teljes útburkolat is – mondta. Majd így folytatta: 
– Ezekkel a beruházásokkal az a célunk, hogy a csúszásveszély lehetőségét csökkentsük, valamint a lakosság számára kellemetlen vízelvezetési problémákat megoldjuk, növelve ezzel a kulcsiak komfortérzetét – mondta el lapunk kérdésére Jobb Gyula, a kulcsiak első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában