A Pannonia Bio támogatásából

2023.03.21. 08:00

Korszerűsített fűtési rendszer a városi óvodában

Dunaföldvár - A város is lépett, amikor tavaly elérte az energiaválság. Az emelkedő rezsidíjak miatt az önkormányzat számos takarékossági intézkedést vezetett be korábban: április elejéig bezárt a fürdő, a művelődési ház és a könyvtár egy épületbe költözött. Tartós megoldást az energetikai rendszerek korszerűsítése és az épületek szigetelése jelenthet.

DH

Az új rendszer csökkenti a költségeket

Fotó: Pannonia Bio

A több mint tíz éve a városban működő, és ott Európa legnagyobb biofinomítóját üzemeltetető Pannonia Bio 2022 végén vállalta, hogy saját költségén továbbfejleszti a városi óvoda fűtésrendszerét. A 15 millió forint értékű beruházás elkészült, és azt az intézmény mindhárom telephelyén használatba vették. 
A 2022-ben összesen 325 gyermeket fogadó óvoda új, korszerűsített fűtési rendszere legalább 30 százalékos költségmegtakarítást jelenthet majd a fenntartó dunaföldvári önkormányzatnak, emellett komfortos hőmérsékletet biztosít az épületekben. Az új rendszer csökkenti a város földgázfüggését és alacsonyabb káros­anyag-kibocsátásával annak környezetterhelését is. „Vállalatunk két alapértékét ötvözi a most átadott korszerűsítés: folyamatosan új technológiákat vezetünk be és felelős módon, aktívan fejlesztjük a közösséget, amelyben élünk és tevékenykedünk” – mondta el Pavel Kudriavtcev, a Pannonia Bio Zrt. vezérigazgatója. „Azt reméljük, hogy az idei évben is számos olyan közös kezdeményezésben lehetünk partnerek, amelyek tovább javítják a dunaföldváriak életszínvonalát és a város versenyképességét” – tette hozzá. 

A korábbi évek energetikai beruházásaival az önkormányzat is jelentős lépéseket tett fogyasztásának mérséklésére, például a közvilágítási rendszer 2022-es korszerűsítésével. 
„A Pannonia Bio fontos tagja közösségünknek, nem csak egy munkahely. Az elmúlt években számos olyan programon dolgoztunk együtt, amelyet önkormányzatunk fejlesztésére, az itt élők javára sikerült megvalósítanunk. A mostani helyzetben az energetikai korszerűsítés kulcsfontosságú minden területen – közintézményeink fenntartható működtetése alapfeltétele minőségi közszolgáltatásaink biztosításának” – mondta Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában