Április közepéig jelentkezhetnek a lakosok

2023.03.28. 10:00

Ingyenes LED-csereprogram indul Rácalmáson

A hagyományos izzókkal szemben több szempontból is előnyösek a LED fényforrások, melyekhez most a rácalmási lakosok is ingyenesen juthatnak hozzá. A csereprogramra való regisztrációt április 15-ig lehet benyújtani.

Baráth Eszter

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A környezetvédelem és a takarékosság szempontjából is előnyökkel bírnak a LED fényforrások, hiszen egy-egy izzónak akár 10 éves élettartama is lehet, használata pedig a villanyszámla tekintetében is jelentős csökkenést mutat. Az önkormányzat és a CYEB jóvoltából most ingyenes LED-csereprogram indul Rácalmáson.
A település minden háztartása jogosult a kérelem benyújtására, fontos azonban, hogy a regisztrációt annak a személynek kell végeznie, akinek a nevén van az ingatlanhoz tartozó villanyszámla. A ledcsere.hu oldalon, a „Jelentkezés” gombra kattintva április 15-ig nyújthatják be jelentkezésüket a lakosok. Ennek során csupán néhány adat megadása és dokumentum feltöltése szükséges, az viszont fontos, hogy átvételi helykét Rácalmást jelöljék meg az igénylők. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a regisztrációkat a CYEB munkatársai ellenőrzik, ami igénybe vehet néhány munkanapot, az átvétel időpontjáról pedig elektronikus levélben értesítik az érintetteket.
A ledcsere.hu rendszere az éves áramfogyasztás, az ingatlanban található izzók száma és használati ideje alapján számolja ki, hogy az adott háztartás mennyi ingyenes LED-re jogosult. Ezen oldal segítségével a lakosság azt is ki tudja számolni, hogy éves szinten mekkora megtakarítást érhetnek el korszerű izzók használatával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában