Kulcs

2023.03.16. 12:00

Együtt ünnepeltek a családok

A település önkormányzata március 15-én, az ünnep napján tartotta a forradalom és a szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségét.

Török Tímea

Az esemény végén elhelyezték az emlékezés virágait

Fotó: Török Tímea

Kulcs - A polgármesteri hivatal dísztermében már délelőtt 9 órától várták a gyerekeket. Mivel a kisebb gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan az ünnep jelentőségét elsősorban külső jegyekből érzékelik a megélt, megtapasztalt érzések alapján. Ezért a kulcsi eseményen csákó, párta, nemzeti színű pillangó, lovacska és kokárda készülhetett az ügyes kezek munkája által. A szervezőknek ugyanis az volt a céljuk, hogy a felnőttek mellett a gyerekek is jelen legyenek a nemzeti ünnepen. Így tehát együtt ünnepelhessen a család. Ezért a kézművesekhez csatlakoztak a Fekete István Általános Iskola harmadikos kisdiákjai is, akik zenei betétekkel, tánccal felépített műsorukkal lenyűgözték a közönséget és az őket kísérő családtagjaikat. 

A diákok lenyűgöző műsorát népes közönség figyelte Fotó: Török Tímea 

Ezt követően a Kossuth téren, az épületek előtt került sor a hivatalos ceremóniára. A Himnusz dallamai után Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere üdvözölte az ünneplőket. A rendezvényen közreműködött a Barina Tánccsoport briliáns műsorával, amely népes közönséget vonzott. A program végén a Kossuth-szoborhoz helyezték el a megemlékezés virágait, az önkormányzat, az iskola és a kulcsi református gyülekezet tagjai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában