Társadalmi felelősségvállalás

2023.03.25. 15:30

A Vasvári Pál Általános iskola gyűjtötte a legtöbb szavazatot a Tesco programjában

A Tesco még 2016-ban indította el az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programját a társadalmi felelősségvállalás jegyében, amellyel a helyi közösségeknek nyújt pénzbeli támogatást a különböző projektjeik megvalósítására. A kezdeményezés indulása óta 323 településen 1742 projektet támogatott az áruházlánc mintegy 450 millió forint összértékben.

Molnár Emese

Fotó: MW

Évente két pályázati forduló van: először a szervezetek jelentkezését várják körzetenként, majd közülük kiválasztanak hármat-hármat olyan szempontok mentén, mint a kidolgozottság, innováció, kreativitás, fenntarthatóság. Ezeket aztán szavazásra bocsátják: az áruház vevői minden vásárlás után kapnak egy zsetont, amelyet azon szervezet vitrinjébe dobhatnak (minden üzletben kihelyeznek három ilyet), amelyet a leginkább támogatandónak tartanak. Az első helyezett 400 ezer forint, a második helyezett 200 ezer forint, míg a harmadik helyezett 100 ezer forint támogatásban részesül.

A legutóbbi pályázati szakasz 2022 októberében kezdődött (ez már az akció tizenkettedik fordulója volt), amelyen két dunaújvárosi és egy sárbogárdi intézmény alapítványa is továbbjutott. A kiválasztást követően január 16. és február 12. között szavazhattak a vásárlók.

A voksot összesítése alapján első helyen a Vasvári Pál Általános iskola végzett, amely 18.475 szavazatot kapott, ezzel együtt pedig 400 ezer forintban részesül egy logikai park létrehozására. Mint az a pályázati anyagban szerepel, új mozgási színteret szeretnének biztosítani a gyermekeknek a park létrehozásával, ahol játék közben nemcsak egészségesebbek és edzettebbek lesznek, de olyan alapkészségeik is fejlődnek, mint a logika, lényeglátás, reflexivitás, analizáló-szintetizáló gondolkodás, egyensúly- és ritmusérzék.

A második helyezett a Volt Sárbogárdi Diákok az Alma Materért Alapítvány lett 8468 szavazattal. A szervezet a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium udvarán lévő közösségi tér fejlesztéséhez szeretett volna támogatást kapni. A már meglévő kültéri fitneszgépek mellé a 200 ezer forintos támogatásból esztétikus környezetet alakíthatnak ki padokkal, virágoskertekkel egyetemben.

A harmadik helyezett 6797 vokssal a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány lett, amely 100 ezer forint támogatást kapott a Zenélő Kézműves Udvar megvalósítására. Ezt a programot április 18-án 16 órakor fogják megvalósítani az iskola zenekarainak fellépésével és a Jószolgálati Otthonnal. A rendezvény egyébként a zeneiskola április 17-21. között zajló jubileumi sorozatának része lesz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában