Dunaújvárosi Egyetem

2023.02.24. 10:00

Területi innováció magas fokon az egyetemen

Az év első Területi Innovációs Platform Napját február 23-án rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetemen.

Török Tímea

Bemutató és túra az egyetemi laborban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ünnepélyes eseményt az egyetemi fejlesztésű gép bemutatásával kezdték. A Pásztázó Akusztikus Mikroszkóp­pal akár kétdimenziós metszeteket vagy háromdimenziós forgatható képeket is készíthetnek, hiszen korábban csak árnyképeket tudtak produkálni a mikroszkóp hiányában. Hazánkban ilyen berendezések előállításával egyedül a Dunaújvárosi Egyetemen foglalkoznak immár tíz éve, ez alatt az idő alatt pedig számos sikeres alkalmazásban mutatták be a módszert, és ipari feladatokat oldottak meg. Az elmúlt három évben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával már ipari környezetben is használható mérőgépet fejlesztettek ki. 

A bemutatón megtekinthetőek voltak a Magyar Akusztikus Ipari Laboratóriumban előállított korábbi berendezések munka közben. 
A laborlátogatás után a „Proof of Concept” II. elnevezésű program pályázatai kerültek bemutatásra. Czifra Sándor, dr. Bajor Péter és dr. Wizner Krisztián előadásait hallgathatták meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában