Hivatás

2023.02.10. 08:00

Száztizenegy újonc tűzoltó lépett szolgálatba

Ünnepélyes keretek között tettek esküt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ most kibocsátott újoncai és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztjelöltjei február 3-án.

Török Tímea

Február 3-án ünnepélyes esküt tettek az újonc tűzoltók

Fotó: OKF

A tűzoltószakképzésben végzettek kibocsátóünnepsége és az NKE Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet hallgatóinak tisztjelölti eskütétele a tanulmányok egy szakaszának lezárását jelenti. Az ünnepség első mozzanata az eskütétel volt. 
Ezt követően ünnepi beszédében dr. Kiss Attila rend­őr vezérőrnagy, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkári kabinetfőnöke kiemelte, fontos a szilárd értékek képviselete, azok megőrzése, gondozása. Ilyen érték az elkötelezettség, a hazaszeretet, a hűség és a segítő szándék, amelyet reményei szerint minden újonc birtokol. Az elöljáró elmondta: „választott hivatásuk nem véletlenül szerepel a foglalkozások népszerűségi listájának élén. Ez jelzi Magyarország bizalmát önök felé, ez a bizalom pedig olyan erkölcsi tőke, amelyet elődeik teremtettek meg. A feladatuk pedig az, hogy ezt megtartsák és gyarapítsák. Élvezzék ezt a bizalmat, de soha ne tegyék kockára! A technikai eszközök folyamatosan fejlődnek, változnak, de az etikai, erkölcsi alapok változatlanok”. Kiss Attila végezetül megköszönte az oktatók munkáját és a családok támogatását. 

Hallgatói válaszbeszédében Péter Márk tűzoltó őrmester felelevenítette az elmúlt időszak emlékeit, annak a fejlődési folyamatnak az állomásait, amely során valamennyien elhivatott tűzoltóvá váltak. Mint elmondta: „Emberek valódi tragédiáival, fájdalmával, félelmével fogunk találkozni, és valódi segítséget kell nyújtanunk számukra. Ma itt mi mindnyájan ennek tudatában és vállalásával indulunk neki a hivatásos tűzoltói életpályánknak.” 
Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a tűzoltószakképzésben nyújtott tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért főigazgatói elismerésben részesítette Kalafut Péter tűzoltó őrmestert, Dékány Csaba tűzoltó őrmestert, Solymosi Károly tűzoltó őrmestert és Szabó Dénes tűzoltó őrmestert. Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában