Drámai percek

2023.01.31. 15:00

Minden szülő rémálmát élte át a fehérvári házaspár: három napos babájukat kellett újraéleszteniük

A fehérvári házaspár életének egyik legszebb pillanata pillanatok alatt fordult drámai percekbe, amikor mindössze három napos újszülött babájuk hirtelen fuldokolni kezdett etetés után - számolt be róla az Országos Mentőszolgálat.

Bagotai Zsanett

Fotó: Pexels

Éppen csak hazavitték a kórházból gyermeküket, aki egy etetés után hirtelen fuldokolni kezdett. A rémült édesapa rögtön hívta a mentőket, majd telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét. Nem volt idő tétlenkedni, azonnal cselekedni kellett, és tiszta fejjel gondolkodni, pedig egy ilyen pillanatban ez szinte lehetetlen. Az apuka mégis megőrizte hidegvérét és mivel gyermeke már nem lélegzett, azonnal megkezdte a kis csöppség újraélesztését.  A mentésirányító közben több egységet is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztésben segített a rémült szülőknek. Szerencsére néhány perc múlva sikeres volt az újraélesztés, a kicsi légzése visszatért. A mentők perceken belül a helyszínre érkeztek, majd emelt szintű ellátásba kezdtek, végül stabil állapotban szállították vissza a kórházba a kicsit, ahonnan éppen, hogy csak elhozták a szülei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában