Farsang

2023.01.31. 12:17

Lisztszórás és koromkenés – maskarás felvonulást rendeznek Pusztaszabolcson

Nemes vetekedésre várják a pusztaszabolcsi óvodás csoportokat, valamint az általános iskolai és a gimnáziumi osztályokat a február 11-én, szombaton megrendezett farsangi maskarás felvonulás alkalmából.

Héjj Vivien

Forrás: pexels

Igazi farsangi móka vár a pusztaszabolcsi óvodás gyerekekre és iskolás diákokra. A tét pedig nem akármi! A maskarás felvonuláson résztvevő – családtagokkal, rokonokkal, barátokkal bővíthető – legnagyobb létszámú, a népi hagyományoknak megfelelő maskarába öltözött csoportot, osztályt 100 ezer forint jutalomban részesíti Pusztaszabolcs önkormányzata.
A felvonulás során engedélyezett a lisztszórás és a koromkenés. A szervezők kérik, minél többen hozzanak magukkal hangszereket, edényfedőket, hogy a felvonulás zaja végleg elijessze a telet. Az esemény napján a könyvtár és művelődési ház udvarán gyülekezhetnek a résztvevők, akik a kiindulóponttól a Zöld város szabadidőparkig vonulnak. A célállomáson a Bab Társulat ízletes fánkkal és meleg teával várja a menetelőket.
Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményt egy héttel később, február 18-án tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában