Bizonyítottak a különböző feladatokban

2023.01.26. 14:00

Lelkes kenguruk voltak a Vasváriban

A Vasvári Pál Általános Iskola tegnap délelőtt rendezte meg a tornatermében a hagyományosnak tekinthető Kenguru Kupát. Dunaújváros tizenegy óvodai tagintézete vett részt a játékos sorversenyeken.

Agárdy Csaba

Az Eszterlánc tagóvoda csapatának tagjai

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - Gálosfai Tímea, a Vasvári intézményvezetője köszöntötte az óvodák képviselőit, a gyerekeket és az óvónőket. 
– Azért hívtunk meg benneteket, mert sportiskola vagyunk, ezért gondoltuk, szívesen mozogtok velünk. Természetesen az is a célunk, hogy bemutassuk magunkat nektek. A szlogenünk az, hogy Legyünk mozgással, mozgásban – a jövőnkért! Köszönöm mindenkinek, hogy ellátogattatok hozzánk. 
Gálosfai Tímea bemutatta Bogatin Brigitta intézményvezető-helyettest, a Kenguru Kupa főszervezőjét és Lengyel László testnevelőt, aki a sorversenyeket állította össze. 

Óvodánként tíz gyerek vett részt az ügyességi viadalon. Lelkesedésből nem volt hiány, az óvodások nagyon komolyan vették a feladatukat, a ­kísérő óvónők pedig a legelhivatottabb B-közepeket megszégyenítően buzdították az övéiket. A nagy lelkesedés ­néha azt okozta, hogy egy-egy picurka elcsúszott a nagy lendülettől, vagy esetleg elhagyta a saját pályáját, de végül is minden rendben lezajlott. (Ha szóba került az óvodák elhivatottsága a Kenguru Kupa iránt, mindenképpen meg kell említeni, hogy az Eszterlánc óvoda semmit sem bízott a véletlenre, a Bayern München labdarúgócsapatának a mezében küzdött meg a helyezésekért. 

Jól szerepelni pedig érdemes volt, hiszen az első három kartonból készült „érem” díjazásban részesült, mindenki emléklapot kapott, és a végén mindenkinek jutott egy mosolygós, egészséges piros alma. 
A helyezések alapján minden versenyszám után – tíz volt azokból – pontokat kaptak az induló csapatok, majd végül az összpontszámok alapján a szervezők végeredményt hirdettek az esemény végén. Az első három helyezett a Napsugár, a Csillagvirág valamint a Bóbita tagóvoda lett. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában