Új edényekben lehet gyűjteni

2023.01.09. 16:00

Korszerű sütőolajgyűjtés Szabadegyházán

Zárható, online figyelőrendszerrel ellátott modern, korszerű edényekben gyűjthetik a használt sütőolajat a szabadegyháziak.

Fotó: illusztráció

A korábbi 240 literes edények helyett immáron 800 literes sütőolajgyűjtő edényekben adhatják le a háztartásokban felgyülemlett használt sütőolajat a szabadegyháziak. Az új edények zárhatóak, valamint online figyelőrendszerrel felszereltek.

– Az edényeket a Vörösmarty utcai bolt elé és a polgármesteri hivatal melletti épülethez helyeztük ki. – tájékoztatott Egriné Ambrus Andrea polgármester.

A gyűjtőtartályokat kifejezetten arra tervezték, hogy a háztartásokban képződő használt sütőolaj PET-palackban, befőttes üvegben vagy eredeti csomagolásban gyűjthető legyen. A tartály anyaga ellenáll a zord időjárási körülményeknek, ütésálló és oszlopokkal a talajhoz rögzíthető, így megelőzhető a gyűjtőedény felborulása, az olajok kiömlése.

A bedobónyílás mindkét tartály esetében annak tetején található, méretének köszönhetően akár egy öt literes palack is kényelmesen behelyezhető. Minden további tudnivaló megtalálható a gyűjtőedények oldalán elhelyezett tájékoztató matricákon. 

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában