Kormányhivatal

2023.01.27. 09:00

Jegyzői értekezletet tartottak Székesfehérváron

duol.hu

Forrás: kormanyhivatal.hu

Szakmai értekezletet tartott a jegyzők és az adatvédelemmel foglalkozó munkatársak részére 2023. január 26-án a Fejér Vármegyei Kormányhivatal. A konferencia kiemelt témája volt az önkormányzatokat érintő kötelezettségek bemutatása az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alkalmazásával és módosításával kapcsolatban.

A tanácskozáson részt vevőket Dr. Petrin László főigazgató köszöntötte, majd dr. Méhes Gábor törvényességi felügyeleti osztályvezető az aktuális, a jegyzők mindennapi feladatellátását érintő kérdéseket tekintette át.

Ezt követően dr. Halmainé dr. Takács Rita, a Kormányhivatal adatvédelmi tisztviselője tartott előadást információszabadság és adatvédelem témakörében az önkormányzatok vonatkozásában.

Az előadáson megjelent jegyzők, aljegyzők és az önkormányzatok munkatársai naprakész információkat kaptak a közzététellel kapcsolatos feladatokról, valamint megismerhették a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság önkormányzatokat érintő, információszabadsággal foglalkozó állásfoglalásait, melyeket a munkája során hasznosítani tudnak.

(Fejér Vármegyei Kormányhivatal)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában