Rácalmás

2023.01.06. 15:00

Hamarosan megújulhat a kiégett katolikus templom

2022. június 25-én délután fél három körül tűz ütött ki a rácalmási Szent István király-templom sekrestyéjében. A helyiség teljesen kiégett, aminek következtében jelentős kár keletkezett. Sok más mellett az ott tárolt liturgiás kellékek nagy része is megsemmisült, valamint az elektromos eszközök, mint a hűtő vagy a harang vezérlője is.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/archív

A helyreállítás érdekében adománygyűjtést hirdettek, amelynek során 2022 decemberéig 975 164 forint adomány érkezett a plébánia számlájára. A templomba járók és a katolikus közösség nagyon hálás a segítőkész jótékonykodóknak, és köszönetüket fejezik ki a pénzt adományozóknak. 
Hiszen a nagylelkű támogatóknak, a biztosítónak, a helyi önkormányzatnak és a külső felújításra elnyert pályázati forrásnak köszönhetően hamarosan teljesen megújul majd a rácalmási katolikus templom. 

Az épület újbóli használatbavételéig, egy szintén nemes felajánlásnak köszönhetően, a református-evangélikus templomban tartják rácalmási szentmiséiket minden szombaton délután 17 órakor. 
– A segítők, támogatók és a helyreállításban önkéntesen résztvevők életére Isten áldását kérjük – írta szerkesztőségünknek Szeleczky Csaba katolikus plébános megbízásából Csepregi Márton, a rácalmás római katolikus plébánia megbízottja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában