Mezőfalva

2023.01.27. 12:00

Elkezdték az ez évi munkát a helyi képviselők

HL

Márok Csaba polgármester (j) ismerteti a napirendet Fotó: a szerző

Hivatalosan is megkezdte éves rendes üléssorozatát január 25-én Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselői Testülete. A napirendi programcsomagban hét megtárgyalandó témát vettek terítékre. Szó volt a testület 2023. évi munkatervéről, a polgármester tavaly igénybe nem vett szabadsága figyelembe vételével az idei szabadságának megállapításáról, a Tündérkert óvoda heti és éves nyitvatartási idejének meghatározásáról, Manókuckó bölcsőde nyári nyitvatartásáról, továbbá a 487. hrsz.-ú ingatlanon elhelyezett hulladék kezeléséről és elszállításáról, a település közvilágításának korszerűsítéséhez beérkezett ajánlatról, utolsó napirendi pontként pedig javaslatot hallgathattak meg a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft.-ben meglévő üzletrész eladási szándékának kinyilvánításáról. Az ülés után kérdeztük Mezőfalva polgármesterét az első benyomásokról, tapasztalatokról és a legfontosabb, közérdeklődésre számot tartó időpontokról. 

– A mai testületi ülésről azt kell mondani, hogy ilyen gyorsan még nem végeztünk. Ez köszönhető annak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a képviselők minden előterjesztést precízen, pontosan megkaptak. Tehát felkészülten érkeznek a megbeszélésre, ahol már csak az apró pontosításokat, hangolásokat kell elvégezni, és így nyugodtan tudtak dönteni az adott témákról. A következő, februári testületi ülés azonban sokkal komolyabb lesz, ami egyben nagyobb próbatételt is jelent, hiszen a költségvetést tárgyaljuk. Annak elfogadása a feladat. Természetesen az összeállításnál már előzetesen több körben beszéltünk, egyeztettünk, illetve informálódtunk, hogy mik azok a prioritások, amire fel kell készülnünk. 

– Az a bizonyos „szekér” egy irányba halad Mezőfalva nagyközségben az idei, 2023-as esztendőben is? – kérdeztük a polgármestertől, aki azt válaszolta, hogy: 

– Kénytelen lesz. A hangulat kitűnő és egységes a testület Mezőfalván. Minden képviselőnek azért kell dolgoznia, ami a falunak jó! Tehát az egyéni érdekek ebben semmiféleképpen nem kaphatnak teret. A falu fejlődése, előrehaladása kell, hogy motiválja a testületi munkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában