Móricz iskola

2022.12.08. 20:28

Ünnepváró hangverseny - galériával

Két év után ismét adventi koncerttel örvendeztette meg közönségét csütörtökön este a dunaújvárosi Krisztus Király főtemplomban a Móricz Zsigmond Általános Iskola közössége.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hagyomány, hogy advent idején ünnepváró hangversennyel jelentkezik a Móricz iskola. Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt sajnos e koncertek is elmaradtak, így hatalmas várakozás előzte meg a csütörtök esti komolyzenei eseményt. Az intézmény nevében Horváthné Ottinger Hajnalka igazgatónő üdvözölte a Krisztus Király főtemplomot megtöltő közönséget, és külön köszönetet mondott Baltási Nándor plébánosnak, hogy helyet biztosított a hangversenynek. 

A fanfárok után a 3. osztályosok adták elő az Én mennyei angyal vagyok című karácsonyi dalt, majd a 2. évfolyam tanulói a Három királyok című népszerű énekkel léptek a közönség elé. A Dolce kamarakórus Popatyenko Hóhullás című kórusművével örvendeztette meg a hallgatóságot, az 5. évfolyamosok pedig egy spanyol karácsonyi dallal léptek fel. A folytatásban a 7. évfolyam diákjai Bárdos Lajos két kórusművét - A szép Szűz Mária, Az angyal éneke - adták elő. Szabó Eszter, a Móricz tavaly elballagott tanulója pedig Henry John Gauntlett: Once in Royal Davids City című szerzeményét énekelte el. A fináléban előbb a végzős osztályok egy XVI. századi karácsonyi dallal tették emlékezetessé az estét, majd a Móricz fiúkórusát hallhatta a nagyérdemű - ismét két Bárdos Lajos remekművet szólaltattak meg. Az iskola nagy kórusa pedig Karai József Vasi betlehemes című karácsonyi dalával varázsolt igazi ünnepváró hangulatot a főtemplomba. A Móricz kórusait, fellépőit zongorán Kolisnychenko Inna kísérte ezen az estén. A hagyományoknak megfelelően az idei adventi koncert is közös énekléssel zárult. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában