Advent

2022.12.02. 17:00

Megérkezett a Fejér megyeiek ajándéka

DH

Advent - Öt Fejér megyei iskola és több magánszemély ajándéka érkezett meg szerdán este a pusztinai Magyar Házba. Több mint tíz esztendeje advent kezdetekor a Fejér megyei diákok és szüleik csomagokat készítenek a moldvai csángó gyermekek részére. 

Idén a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, a fehérvári ciszterci gimnázium, a Szent Imre Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Talentum Református Iskola diákjai, valamint magánszemélyek gyűjtöttek és helyeztek el ajándékdobozokba karácsonyi meglepetéseket. Nem maradtak el idén sem a Baptista Szeretetszolgálat ajándékcsomagjai. 

Mint eddig minden évben, idén is a Székesfehérvári Városgondnokság biztosította a szállításhoz a gépjárművet, ám az üzemanyag költségeiről több magánszemély és vállalkozás gondoskodott Prekrit Judit főszervező koordinálása mellett. 

A városgondnokság kisbusza visszafelé sem megy üresen, hiszen idén is visz hét csángó asszonyt, akik a december 2-i adventi jótékonysági esten lépnek fel Fehérváron, majd részt vesznek december 3-án, szombaton, 9 órai kezdéssel azon a csángó misén, amelyet a ciszterci templomban szerveznek. (Forrás: feol.hu)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában