Újra indulhat a termelés

2022.12.22. 16:14

Felmentett dunaferres vezetők

Dunaújváros – Meg nem erősített hírek szerint a munkáltatói jogokat is gyakorló felszámoló felmentette Evgeny Tankhilevich legfőbb általános vezérigazgató-helyettest, valamint dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgatót. A felszámolás folyamatával kapcsolatban még e hét elején írásban megkerestük a felszámolásra kirendelt cég vezetőjét, választ még nem kaptunk tőlük.

DH információ

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nem hivatalos információink szerint a vasmű gyártóegységeinek vezetőit arról tájékoztatták december 22-én, hogy dr. Fazekas Attila felszámoló felmentette a bevezetőben megnevezett vezető beosztású dunaferres munkavállalókat, egyúttal Cseh Ferenc, a nagyolvasztó gyárvezetője kapott ideiglenesen vezetői megbízást a cég működésével kapcsolatos, egyúttal a Dunaferr Kokszoló Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával is. 

Továbbá lapunk úgy tudja, hogy januárban megteremtődnek a termelési folyamat újra indításának feltételei is.

Mint ismeretes a Magyar Kormány 521/2022 (XII. 13.) számú rendelete a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvényt számos ponton módosította, ez alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az ISD Dunaferr Zrt. felszámolását, vagyonfelügyelőt kirendelve a céghez. A meghozott kormányzati intézkedések hatására a Dunaferr helyzetének rendezése elindult. Ennek részeként karácsony előtt megkaphatják az elmaradt fizetéseket a dolgozók (lapunkat egyre több dunaferres dolgozó keresi meg azzal a jó hírrel, hogy hiánytalanul megkapták az elmaradt fizetésüket - szerk.) 

December 14-vel a kormányrendelet felhatalmazásával megbízott ideiglenes vagyonfelügyelő átvette a menedzsment jogokat, és intézkedési jogkörénél fogva biztosítja a vagyonmegóvást és a működést a felszámolási folyamat alatt a leendő tulajdonos belépéséig. 

Bizakodón nyilatkozott korábban dr. Mészáros Lajos lapunknak erről, miután találkozott az ideiglenes vagyonfelügyelővel, dr. Fazekas Attilával, hogy jó kézbe kerül a vállalatcsoport, és kormányzati intézkedések által megkezdett folyamat eredményeként a térség megmenekül egy humanitárius és szociális katasztrófától.

Az ideiglenes vagyonfelügyelő szerint több szakmai befektető érdeklődik a gyár és annak további működtetése iránt, de maga az értékesítés – az eljárási szabályok betartásával – több hónapos folyamat lesz. Addig bérmunkában, vagy bérbe adással kívánja biztosítani az üzemeltetést, így biztosítva a kokszoló és a folyékony fázis berendezéseinek üzemben tartását, megóvását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában