Dunaújváros

2022.12.02. 11:00

Közműépítési munkálatok a Kandó Kálmán téren

Szabó Szabolcs

A korábbi zöld szigeteket már elbontották a csomópontnál

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

November 7-én kezdődtek el a munkák a Kandó Kálmán téren. A Dózsa György út–külső Park Center felé eső részének, a Kandó Kálmán teret magában foglaló közlekedésbiztonsági fejlesztése projekt első lépéseként kikerültek a közlekedést segítő táblák, majd elbontották a Dózsa György út és a Verebély László út csatlakozásánál található három zöld szigetet. 

Földhalmok jelzik a közművezetékek vonalát Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ezzel párhuzamosan a szakemberek elkezdték a közműépítési munkálatok előkészítését. E héten tovább folytatódott a közművek kiváltása – szakaszosan, amikor a munkafolyamatok igényelték, félpályás terelés mellett zajlott a forgalom. Ez bár okozott és még okozhat a közeljövőben is kisebb torlódásokat, egyelőre nagyobb sorok nem alakultak ki. A kivitelező cég korábbi tájékoztatása szerint az érintett területen reggel nyolc és délután 15.30 között dolgoznak a területen. 
Amint arról korábban már többször is beszámoltunk, a beruházás határideje jövő év szeptembere, ám a kivitelező bízik abban, ha az időjárási körülmények kedvezőek lesznek, és folyamatos lesz a munka a területen, akkor ­nyár közepére lezárulhat a fejlesztés. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában