Fellobbant advent második gyertyának lángja

2022.12.05. 17:30

Kézművesház, karácsonyi kirakodóvásár és koncertek tették színessé az ünnepvárást

Horváth László

Az eső miatt a nagyteremben gyújtott gyertyát Vargáné Kaiser Katalin polgármester Fotó: Horváth László

Már kora délután várták az érdeklődőket a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár épületében, hogy mindenki kellemesen ráhangolódhasson az advent második gyertyájának fellobbanására. Az emeleten kézműves foglalkozáson állíthatták össze díszeiket a szülők és a gyerekek közösen.

A földszinten, a nagyterem folyosóján pedig igazán sokféle portékát szemlélhetett vagy vásárolhatott a nagyközönség. Díszes párnák, kézzel alkotott asztali figurák és még számos dekoráció volt látható, ami mind az ünnephez kapcsolódott. 16 órától pedig a nagyterem színpadán csodálatos dallamokat hallgathattunk a Szent Cecília Ének- és Zenekar, valamint a Fontana Női Kar előadásában. A program zárásául Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármestere mondta el ünnepi gondolatait, majd az Arany Daru Dalkör éneke után felgyulladt advent második gyertyája.

A szent Cecília Ének- és Zenekar, valamint a Fontana Női Kar műsorával hangolódhattunk az ünnepre

Természetesen a gyerekek Nagyvenyimen sem maradtak Mikulás és édesség nélkül ezen a vasárnapon. A kézműveskedést követően mindenkit megajándékozott a nagyszakállú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában