Meglepetés

2022.12.09. 11:30

Egy mosógép és még több felajánlás a családnak

Egy mosógépet adományozott dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő a nehéz helyzetben lévő, nyolcgyermekes Csányi családnak, és még több segítség is érkezett.

Molnár Emese

A nyolcgyermekes családnak tönkrement a régi mosógépe, ezért karácsonyra egy újat ajándékozott nekik a képviselő

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Még az előző héten írtunk a Csányi családról: Anita és férje nyolc gyermeket nevelnek, nehéz, de szeretetteljes légkörben. Nagy bajba kerültek most: az önkormányzat nem kívánja meghosszabbítani velük a lakás bérleti szerződését, menniük kell, de nincs hova. Amíg tart a kilakoltatási moratórium, addig egyelőre maradhatnak. 
Az anyuka segítségért fordult dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőhöz, aki személyesen is látogatást tett a család otthonában. Keresve az azonnali segítségnyújtás lehetőségét, már akkor elhatározta a képviselő, hogy karácsonyra meglepi egy mosógéppel a családot, hiszen az addig használt gépük elromlott, azóta is kézzel mosott az anya tízükre. Egészen csütörtökig, ekkor vitte el a családnak az újonnan vásárolt mosógépet a képviselő. 

Erdély Győző és dr. Mészáros Lajos a csütörtöki adományátadás előtt
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az apa dolgozott, a gyerekek iskolában, óvodában, egyedül az anyuka és a beteg nagyfiú volt otthon. Anita nyitott nekünk ajtót, és örömmel fogadta népes különítményünket. Dr. Mészáros Lajos ugyanis további felajánlással és segítőkkel érkezett. Mint azt megtudtuk, a mosógép megvásárlásához Kecskés Lajos kereskedő barátja is hozzájárult. A szervezési és logisztikai feladatot Erdély Győző végezte, aki Barta Viktorral már azonnal bekötötte és üzembe helyezte a gépet. Eljött Deák Károly építési vállalkozó is, hogy felmérje a lakás méretét, állapotát, hiszen ő vállalta a lakás festését, mázolását, amelyhez Márton Zoltán, a Kemiker tulajdonosa biztosítja majd a szükséges anyagokat. Volt még egy kedves felajánlás: Sándor Péter a fiával érkezett, és azt mondta Anitának, hogy szívesen főz karácsonyra töltött káposztát az egész családnak, amelyet el is hoznak nekik. 

Dr. Mészáros Lajos a csütörtök délelőtti látogatás után hozzátette, így elsőre ennyien mozdultak meg a család megsegítése érdekében. Bízik benne, hogy lesz még ennek folytatása, valamint abban is, hogy meggondolja magát az önkormányzat, és megváltoztatja a döntését. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában