Segítettek

2022.12.23. 20:44

Adomány, hogy szebb lehessen az ünnep

Még a szentestét megelőzően, december 23-án több adományt is célba juttattak dr. Molnár Krisztián és dr. Mészáros Lajos kezdeményezése nyomán, amellyel a nehezebb sorsú embertársainkon szerettek volna segíteni, szebbé tenni az ünnepüket.

Molnár Emese

Az Óvárosban élő idős házaspár számára öt erdei köbméter fát vásárolt és hozott el dr. Mészáros Lajos és dr. Molnár Krisztián Fotó: LI

Kora délután egy teherautónyi tűzifa szállítmány érkezett a Petőfi Sándor utca egyik családi házához, amelyet ott a helyszínen koordinált dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő. Nem kis mennyiségről van szó, mintegy 5 erdei köbméter akácot hoztak a Vadex telephelyéről. Dr. Molnár Krisztián elmondta, arról értesültek, hogy van egy olyan idős házaspár Dunaújvárosban, akik nehéz körülmények között élnek, nem tudtak tűzifát vásárolni, és 6-7 fokos hideg van az otthonukban. Úgy határoztak dr. Mészáros Lajossal, hogy magánkezdeményezésként vesznek a család számára tűzifát egy teherautónyi mennyiségben, aminek szállításáról, célba juttatásáról is gondoskodtak. Sebestyén János, a Vadex erdőgondnoka elmondta, méterfáról van szó, kisebb és nagyobb darabokkal vegyesen, hogy már azonnal fűthessen is vele a család.

Meghatódva figyelte a rakodási folyamatot Kovács Gyula és felesége, Ica. Mint mondták, nagyon örülnek a felajánlásnak, hálásak érte, ekkora mennyiségben még nem is láttak tűzifát. Abban biztosak, hogy takarékoskodni fognak vele, így nemcsak a mostani tél végéig tart ki. Sajnos az élethelyzetük, a szűkös körülmények miatt nemigazán tudnak fűteni sem, általában a szomszédoktól kapnak tüzelőre való felajánlást. Mivel állandóan hideg van náluk, a két unoka és a két dédunoka csak rövid időre, általában egy-másfél órára tud látogatóba jönni, éppen ezért a szentestét sem itt töltik. Ica hozzátette, nagyon köszönik az adományt, a pakolás után már be is gyújtanak, így karácsony első napjára összegyűlik náluk a család. 

Nem sokkal később már a mozi előtti téren dolgoztak egy másfajta adományozási akció előkészületein. 15 órára ételosztást hirdettek meg, helyben fogyasztásra és elvitelre egyaránt. Mint azt dr. Mészáros Lajos elmondta, a karácsony közeledtével sokan keresik a lehetőséget a segítségnyújtásra, így ezt a kezdeményezést is több adakozó bevonásával sikerült megvalósítani. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, a Fidesz 04-es számú választókerületi szervezeteinek, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Jövő Új-Városáért Egyesület, valamint a Szegényeket Támogató Alapítvány jóvoltából háromszáz adag babgulyással, négyszáz csomag krémtúróval, illetve a vajtai Family Diner csatlakozásával (amely még több térségi szervezetet fogott össze akciójával) ezer adag székelykáposztával készültek az érkezőknek. Az adományokból elkészített ételek kiosztása előtt egyházi vezetők szóltak néhány lélekmelengető gondolattal, majd a rácalmási Glória Kamarakórus szolgált ünnepi dalokkal az ételosztás alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában