Életmentés

2022.12.12. 11:00

A vizsgálatot el kellett végezni

duol.hu

Balla Csaba

Fotó: DLSZ

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), a Carissa Sportegyesület és a kupa támogatói 2015-ben a Carissa kupa jótékonysági akciójának eredményeképpen vásároltak két darab Defibrillátor LifePak 100 életmentő készüléket Dunaújvárosnak, amelyet a Dunaújvárosi Egyetem portáján, valamint a Dunaújváros Sportcsarnok aulájában helyeztek ki a szervezet vezetői. 
A szövetség tulajdonában lévő további egy darab készülék teljes körű javítását 2021-ben a Bronz Kávézó tulajdonosa, Kovács Zoltán átvállalta, és az üzletben kihelyezte a városlakók érdekében. 

Az életmentő készülékeknek évente időszakos felülvizsgálaton kell túlesniük, hogy hitelesek és üzemképesek maradjanak. Ennek kapcsán Szűcs Zsuzsanna és Balla Csaba, a DLSZ koordinátorai 2022. december 7-én szállították fel a három darab, továbbá a Dunaújvárosi Acélbikák tulajdonában lévő életmentő további egy készüléket a budapesti székhelyű Medifair Kft. szakszervizbe. 
A készülékeket csak és kizárólag a szakszervizben tudták teljeskörűen átvizsgálni! Így egy előre egyeztetett időpontban elszállították a készülékek az intézményekből a kora reggeli órákban, hogy még aznap kora délutánra visszakerüljenek az eredeti helyükre! 
Az időszakos felülvizsgálat díját valamint annak további költségeit a DLSZ, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, a Dunaújvárosi Acélbikák és az ST Solart Kft. finanszírozta – közölte szerkesztőségünkkel Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában