Advent második vasárnapján sok dolga volt

2022.12.05. 19:00

A rendezvény befejezésében megérkezett a várva várt Mikulás is, aki nem osztott virgácsot

Horváth László

Az idén is zsákban maradt a virgács, csak cukrot osztott a Mikulás Mezőfalván

Másodszor is felgyúltak advent fényei Mezőfalván, ahol ezúttal is a Piac tér adott otthont az ünneplésnek. A nagy területre szükség is volt, hiszen a második gyertya meggyújtása előtt a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub és a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda gyerekei adtak műsort. Mindezeket pedig megelőzve Kristofory Valter atya, a község katolikus plébánosa beszélt az ünnep aktualitásáról, Szent Miklós püspök jóságos tevékenységéről. Ehhez kapcsolódott a nyugdíjasok előadása és az óvodások verses, csengettyűs produkciója. A program legünnepélyesebb részeként a nyugdíjasok, az önkéntes tűzoltók képviselője a gyerekekkel együtt meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját – lélekemelő percek voltak. A rendezvény befejezésében megérkezett a várva várt Mikulás is, akit arról kérdeztünk, jók voltak-e a mezőfalvi gyerekek?

A nyugdíjasok, a tűzoltók és a gyerekek közösen gyújtottak gyertyát 

- Tündérek és nagyon aranyosak! Ráadásul jók is, mert minden évben rajtunk marad a virgács! Az idén csak kettőt tettünk a zsákba, azt is vissza kell vinnünk – kacsintott a Mikulás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában