Hasznos tippek

2022.11.24. 08:00

Rendőrségi tanácsok a békés készülődéshez

Felelős magatartással a legtöbb bűncselekmény megelőzhető – erre hívja fel a figyelmet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság annak érdekében, hogy az év utolsó hetei is békésen teljenek. Egy kis odafigyeléssel, kellő körültekintéssel elkerülhetjük, hogy az ünnepi időszakban essünk bűncselekmény áldozatává.

Molnár Emese

Győződjünk meg, hogy tényleg lezártuk-e a kocsinkat

Fotó: MW

Adventkor minden boltban, üzletben megnövekszik a forgalom, a családi-baráti társaságok pedig szívesen látogatják a karácsonyi vásárokat is. Ez az időszak kedvező a tolvajok számára, hiszen az emelkedett hangulat sok esetben elveszi a figyelmet az alapvető vagyonbiztonsági szabályokról. Megfelelő odafigyeléssel azonban elkerülhetők az adventi időszakra leginkább jellemző lopások, gépjárműfeltörések, csalások. A megyei rend­őr-főkapitányság néhány tanáccsal szolgál számunkra. Kérik, hogy akár gyalogosan, akár járművel, netán zsúfolt tömegközlekedési eszközzel közelítjük meg a nyüzsgő utcákat, vásárokat, bevásárlóközpontokat, mindig tartsuk szem előtt a megelőzés tanácsait. Ilyen az, hogy a kabát külső zsebeiben, nadrág hátsó zsebeiben soha ne tartsanak értéket, mobiltelefont, személyes okmányokat! 

Táskát, irattárcát soha ne tegyenek a bevásárlókocsiba, azokat mindig tartsák maguknál! A táskát testközelben, az értékekre ügyelve, becsatolt állapotban hordják! Igyekezzenek mindig biztonságos helyen parkolni! Amennyiben nem áll módjukban garázsban vagy őrzött parkolóhelyen a járművel megállni, lehetőség szerint jól megvilágított, forgalmas területet válasszanak! Ne hagyjanak értéket a járműben, főleg ne látható helyen! Személyes iratot, okmányt, készpénzt, bankkártyát, kulcsot soha ne hagyjanak a gépkocsiban! Az autót mindig zárják be, az ablakokat húzzák fel, és a riasztót kapcsolják be! Ha bármilyen jogsértést tapasztalnak, vagy bűncselekmény áldozatává váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában