Rudas iskola

2022.11.29. 09:00

Nyílt nap ráadás a Rudasban

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium oktatásszervező szakemberei az októberi nyitott nap után ismét hívták a régió végzős általános iskolásait.

Török Tímea

A legnépszerűbb turisztika szakirány külön osztállyal indul

Fotó: Laczkó Izabella

A Rudas a kereskedelmi iskolával közösen megrendezett nyitott napja után, az elmúlt hét péntekén egy újabb személyes látogatásra invitálta a nyolcadikosokat. Az eseményen az érdeklődők bővebben megismerhették az intézmény által kínált ágazati képzéseket – informatika és távközlés, gazdálkodás és menedzsment, sport, turizmus és vendéglátás –, valamint a Rudas gazdag diákéletét is. 

– Az októberi esemény után a felmerült igényekre válaszolva ezúttal kifejezetten hétköznapra szerveztük a nyílt napot. Így még inkább ösztönöztük a gyerekeket a találkozásra. Hiszen versenyhelyzetben vagyunk, amelyben célunk, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, és minél több diák válassza a Rudast. 

– Az érdeklődők megismerhették a kollégiumot, a szaktantermeket, és betekintést nyerhettek az iskola életébe. Kérdezhettek a szaktanároktól és a diákoktól is. Fontos információ, hogy az egyik legnépszerűbb szak, a turisztika–vendéglátás a következő tanévtől az eddigi fél osztály helyett, már egy önálló osztállyal indul. 

– Több mint hetven, általános iskolás tanulmányai végén járó fiatal jött el hozzánk, amit nagy sikernek értékelünk. Ezt a jelenlévők visszajelzései és köszönetei is megerősítik. Ezért úgy döntöttünk, hogy a jövőben is meg fogjuk szervezni a Rudas nyílt napot – mondta el lapunknak Gloczné Behon Marianna általános és szakmai igazgatóhelyettes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában