Élelmiszergyűjtő akció

2022.11.19. 11:00

Négy helyi üzletben is adakozhatunk

Pénteken reggel kezdődött és egészen vasárnap estig tart az év legnagyobb élelmiszergyűjtő akciója a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében.

Szabó Szabolcs

Karácsonyi gyűjtésre várják a felajánlásokat

Fotó: MW-archív

Nagy a tét, a közös segítségnyújtás nélkül rászoruló emberek és családok tízezrei maradhatnak élelem nélkül idén karácsonykor. Ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a hétvégi vásárláskor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosárba, amit fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le. Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat. 

Dunaújvárosban négy üzlet: a Tesco (Bercsényi Miklós ­utca 4. és Aranyvölgyi út 6.) valamint az Aldi (Kandó Kálmán 10., és Eszperantó út 4.) csatlakozott a kezdeményezéshez. 

Tavaly, a háromnapos akció minden egyes percében 223 kiló élelmiszert adományoztak az áruházak vásárlói, több mint 100 ezer ember ajánlott fel kisebb-nagyobb adományokat a nehéz­ sorsú honfitársaink számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában