Betekintés a munka világába

2022.11.10. 11:30

Karriernap az egyetemen

Szerdán délelőtt a tudományos hét keretein belül karriernapot tartottak a Dunaújvárosi Egyetem P épületében. A nagy számban megjelent diákokat tucatnyi stand várta, ahol a környékbeli cégeken kívül az egyetem saját intézetei is képviseltették magukat.

Török Tímea

A karriernap egyik kiemelt standján a Paks II. Zrt. munkatársai várták az érdeklődőket

A karriernap célja az volt, hogy a diákok kapcsolatba kerüljenek a munkaerőpiaccal, megfelelő információt kapjanak a környékbeli cégekről, és betekintést nyerhessenek a munka világába. 
Az idei őszi karriernap szervezői igyekeztek a kínálattal megfelelni minden korosztálynak. Ebbe beleértendők az egyetemisták mellett a középiskolások is, akik közül többen még csak alsóbb évesek voltak. De üdítő tapasztalat, hogy sok fiatalt nem csak az érettségi közeledtével foglalkoztat a jövője, és a pályaválasztás. Ehhez a kiállítók is hozzájárultak, hiszen minden standon a hasznos információk mellett ajándékokkal, számos helyen érdekes, játékos tesztekkel készültek a fiataloknak. 

A börzén olyan munkáltatók jelentek meg, mint az iváncsai Yaris Kabin Hungary és a szintén iváncsai SK On Hungary, a Raiffeisen Bank, a Denso, a MOL, a Kiss és Társa Kft., SE-CEE Schneider Electric Kft., a Magyar Honvédség, a Decathlon és az egyik kiemelt standon a Paks II. Zrt. 
Az érdeklődők találkozhattak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel, akikhez elsősorban a vállalkozás indítását tervezők fordultak kérdéseikkel. Mert a szakemberek tájékoztatása szerint az egyéni vagy társas vállalkozás indítását megelőző nagy lépés előtt nagyon fontos a megfelelő előkészítés, a szükséges információk összegyűjtése, amelyek a kamara segítségével könnyen hozzáférhetők. 

Gyakornokokra is számítottak Fotók: Laczkó Izabella

Felnőttek számára kínáltak szakmai oktatási lehetőségeket a Dunaújváros SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium képviselői. 
A karriernapon az álláskeresők részére nyújtott állami segítségekről is informálódhattak a résztvevők a Nemzeti Foglalkozási Szolgálatnál. Így például tájékozódhattak a lakhatási támogatásról, amely hat hónap időtartamra, lakásbérleti díj tekintetében, akár 140 ezer forint összegben nyújtható havonta. De hasonlóan hathatós segítség lehet az álláskeresők számára az utazási támogatás is, amely havonta és hat hónap időtartamra, a lakóhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében adható. 

Sok nyitott pozícióban vártak jelentkezőkre a kiállítók

A nap folytatásában délután a Tudományos Diákköri Konferenciára és a versenyek eredményhirdetésére került sor. 
November 10-én, csütörtökön, reggel 8 óra 30 perctől a Nukleáris és Nemzetközi Főigazgatóság programja lesz, majd a 12 óra 30 perctől 15 óráig a Nemzetköziesítés aktualitásai és az Erasmus-projektek lebonyolítása címmel a tapasztalatokról és a lehetőségekről lesz szó a tudományos hét rendezvénysorozat záró előadásán. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában