Dunaújváros

2022.11.08. 07:00

Hétfőn elkezdődött a munka a Kandó téren

A korábban ígértekhez képest némi csúszással, de hétfőn elkezdődtek a munkák a Kandó Kálmán téren. Az érintett területen kérik az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.

Szabó Szabolcs

Tegnap délelőtt helyeztek ki a munkafolyamatokról tájékoztató táblákat a Dózsa György úton

Fotó: Laczkó Izabella

Hétfőn reggel felvonultak a szakemberek és a közlekedést segítő táblák kihelyezésével elkezdődött a munka a Kandó Kálmán téren. E beruházás keretében megvalósul a Dózsa György út – külső Park Center felé eső részének, a Kandó Kálmán teret magában foglaló közlekedésbiztonsági fejlesztése. Részletesebben: megtörténik a Dózsa György út, a Budai Nagy Antal út és a Verebély út csomópontjának átépítése, amelynek során két körforgalmi csomópontot alakítanak ki a szakemberek, valamint gyalog- és kerékpárutak is épülnek. 

Még zavartalanul közlekedhetnek az autósok Fotók: Laczkó Izabella 

A nagyszabású munkálatokkal kapcsolatban a múlt hónap közepén rendeztek fórumot a városháza C szárnyának rendezvénytermében, amelyen főként e területen működő vállalkozások, cégek képviselőit tájékoztatták. Itt a kivitelező cég, az Orinoco 2002 Kft. részéről Horváth Arnold építésvezető mutatta be a beruházás ütemezését. E szerint a hétfőn elkezdődött első szakaszban kijelölik a közművek nyomvonalát, feláll a ideiglenes forgalmi rend, valamint folyamatosan érkeznek majd az építéshez szükséges munkagépek, építőanyagok is. Az önkormányzat tájékoztatója szerint az első ütem jelenlegi munkálatai csak kisebb mértékben zavarják, lassítják majd a közlekedést. 

Az első két ütem során félpályás terelésre számíthatnak a közlekedők, a forgalmat jelzőőrök irányítják majd. 
A már említett fórumon elhangzott, hogy a beruházás határideje jövő év szeptembere, ám a kivitelező bízik abban, ha az időjárási körülmények kedvezőek lesznek, és folyamatos lesz a munka területen, akkor nyár közepére lezárulhat a fejlesztés. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában