Eseménydús napok

2022.11.18. 07:00

Gárdonyi-hét: elképesztő hangulat és programözön

Sikeres öt napot tudhat maga mögött a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI, hiszen a múlt héten startolt Gárdonyi-heti események mindegyikén a jókedv dominált. A november 10-én, azaz múlt hét csütörtökön indult programsorozat a hétvégét követően hétfőn robogott tovább, és avatással folytatódott az eseménydús iskolahét.

Szente Patrícia

Frissítő, reggeli sorversennyel kezdődött a Gárdony-hét utolsó előtti napja, amit az alsósok nagy örömmel fogadtak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Színt vittek a novemberi szürkeségbe a Gárdonyi-hét változatos rendezvényei, amelyek között számos sportos és szellemi verseny tartotta formában a gyerekeket, de az intézményben az önfeledt szórakozásra is nagy hangsúlyt helyeztek. Habár az iskolahét szerdán lezárult, a programkavalkád öt napon keresztül szórakoztatta a tanulókat reggeltől egészen késő délutánig. 

Nagy volt a hajrá az ötödik osztályosok avatóján Fotó: Laczkó Izabella

A hét során természetesen számos alkalommal visszatérő témaként szerepelt a név­adó, Gárdonyi Géza. Az esemény megnyitóját is az iskola előtti Gárdonyi-szobornál rendezték meg, ahol az emlékmű megkoszorúzásával, a névadó életéről tartott beszéddel és egy rövid történettel emlékeztek meg az íróról. A csütörtöki nyitány mellett délután Márton-napi ünnepséget tartottak az iskolában, később pedig a diákok lámpás felvonuláson vettek részt, a nyolcadikosok pedig kacsazsíros kenyérrel készültek. 

A betűtészta-válogatás volt az egyik legnehezebb feladat Fotó: Laczkó Izabella 

Pénteken matematikai feladatokkal átszőtt vetélkedőt tartottak a felsősöknek, de a nagyok a matematikai ismereteik után az énektudásukat is megcsillogtathatták, ugyanis a délutáni karaokediszkón megmutathatták, mire képesek. Hétfőn, a Gárdonyi-hét harmadik napján az ötödikesek avatása volt soron. A játékos eseményen az ötödik évfolyamosoknak megannyi kreatív próbatételen kellett helytállniuk, hogy bizonyítsák rátermettségüket. A feladatokat követően a nyolcadikosok ajándékkal lepték meg a frissen felavatott felsősöket, majd az izgalmakat a diákönkormányzat által biztosított sütivel és üdítővel öblíthették le. 

Az elsősök látványos avatásán minden szülő meghatódott Fotó: Laczkó Izabella

Az iskolahét utolsó előtti napján elárasztották a diákokat a jobbnál jobb események. Kedden már korán reggel sportversennyel várták az alsósokat az iskola tornatermében, de a felsősöknek szervezett tollas- és lábtoll-labda-mérkőzés is izgalmasan telt. A versengés mellett két bemutatóval is készültek a tanulóknak: a kicsik a Duna Dog Center Kutyaiskola műsorát láthatták, a nagyobbak pedig harcieszköz- és fegyverbemutatón vehettek részt. A keddi napot vetélkedővel zárták, annak során a névadó életéről és műveiről bizonyíthatták felkészültségüket. 

A Gárdonyi-hét utolsó napja iskolagyűléssel indult, később pedig egy igazi szezo­nális eseményen vettek részt a diákok, hiszen a jégcsarnokban csúszkálhattak kedvükre. Délben a kicsik számára izgalmas kincskeresést rendeztek, fél 5-kor pedig az elsősöket és szüleiket várták a Szt. Pantaleimon görögkatolikus templomba, ahol megtörtént a már hagyománynak számító elsősavatás. Szóládi Zoltán, az iskola igazgatója elmondta, az esemény fontos szerepet játszik a gyermekek életében, hiszen ezzel hivatalosan is egy közösség tagjává válnak. Kovács István atya megáldotta a kicsiket, akik ajándékkal és nagy mosollyal távoztak, már mint a Gárdonyi iskola teljes jogú diákjai. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában