Táncoltak, betűtésztát válogattak és esküt is tettek

2022.11.14. 18:00

Felavatták az ötödikeseket a Gárdonyi-hét harmadik napján

A múlt heti kezdés után folytatódik tovább a Gárdonyi-hét, amely során a szürke hétfői napot az ötödikesek avatásával tették színesebbé.

Szente Patrícia

Fotó: Laczkó Izabella

A csütörtöki megnyitó és Márton-napi vigasság, valamint a pénteki vetélkedő és karaoke diszkó után a hét első napján a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ötödikeseit avatták felsősökké. Az eseményt az ötödikesek táncos előadása nyitotta, ezután pedig a tanulók hangos szurkolása és biztatása járta át az intézmény auláját, hiszen az avatásra váró osztálynak különféle, kreatív, ügyességet igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. A próbatételek között akadt páros bizalomjáték, agytorna, amikor is betűtésztából kellett kirakniuk az ábécét, seprűs teniszlabda kergetés, valamint az úgynevezett „bottle flip”, amely során a diákoknak úgy kell a műanyag palackot dobni, hogy az függőlegesen megálljon. 

A változatos feladatokat követően az ötödikeseknek esküszöveget kellett elmondaniuk, ezzel bizonyítva hűségüket az iskola felé, majd pedig a nyolcadikosok ajándékkal lepték meg az avatottakat. A fárasztó, de annál szórakoztatóbb program után a frissen felavatott ötödikeseket a diákönkormányzat sütivel és üdítővel vendégelte meg, ezzel megünnepelve felsőssé avatásukat.

Az iskolahét utolsó előtti napján is biztosan szuper lesz a hangulat, ugyanis már 8 órától szuper programokkal várják a tanulókat. Az alsósoknak délelőtt sorversenyt és kutyás bemutatót tartanak, míg a felsősök tollas és lábtoll labda versenyen mérkőzhetnek meg egymással, emellett délben harci eszköz és fegyver bemutató is lesz, valamint fél 3-tól indul a Gárdonyi vetélkedő a nagyoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában