Most szombaton

2022.11.12. 11:00

Az újbor ünnepe után jöhet a Márton-napi mustrálás

A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony hétfőn nagytanácsi ülést tartott. A napirend két legfontosabb pontja az utóbbi időszak rendezvényeinek értékelése és az év hátralévő időszakának a programja volt.

Agárdy Csaba

bor illusztráció

Fotó: Shutterstock

Schmidt Attila, a borrend nagymestere elmondta, az októberi újborünnep a tervek szerint alakult. Abban mindenki egyetértett, hogy nagy siker volt Szávolovics Gabriella nótaénekes és Nyári László zenekarának közös előadása. 
A nagymester egyedül azt tartja negatívnak, hogy a jó idő ellenére a vártnál kevesebben jöttek el a Szent Orbán-kápolnához. 

A következő jelentős eseményük szombaton lesz 14 órától a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban, ahol a Márton-napi bormustrát tartják. 
– Harmincheten jelentkeztek azért, hogy bemutassák a borukat és a többiekkel megvitassák annak minőségét. A harminchét nagy szám, hiszen korábban még sohasem regisztráltak ennyien az eseményre, pedig 2009 óta rendezzük meg a mustrát. Ki kell emelni, hogy vendégünk lesz a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend, és Font Magdolna borászlaboráns – tudtuk meg a nagymestertől. 
A mustra után libavacsorára várnak mindenkit, amelyet nemcsak a borrend tagjai számára rendez meg a Vetus ­Salina Kulturális Egyesület, hanem bárki előzetes helyfoglalás mellett részt vehet a lakomán, ami 19 órakor kezdődik. 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában