Beruházás

2022.11.23. 07:00

A Kandó téri felújításról

Október végén kezdődött a Kandó Kálmán tér teljes körű felújítása, amelynek keretében két új körforgót is kiépítenek a szakemberek. Lapunk a helyszínen arról értesült, e hét második felében már részleges útlezárásokra is számíthatnak a közlekedők.

Szabó Szabolcs

Jövő nyárig dolgoznak majd a szakemberek a Kandó Kálmán téren

Fotó: LI

„Ma még ezzel nem végzünk. Nem egyszerű ezen a terepen dolgozni, hiszen a közművek kiváltása lassan zajlik. A „víz” már kész, de a gázvezeték kiváltása során minden bizonnyal lesz olyan munkafolyamat, amely részleges útlezárást igényel majd – mondta el lapunknak egy helyszínen dolgozó szakember. 

E héten hétfőn fordult harmadik hetébe a Kandó Kálmán téri felújítás, amely az utóbbi évek egyik legjelentősebb beruházásának számít Dunaújvárosban. Mint arról korábban beszámoltunk: 

„E beruházás keretében megvalósul a Dózsa György út – külső Park Center felé eső részének, a Kandó Kálmán teret magában foglaló közlekedésbiztonsági fejlesztése. 

Részletesebben: megtörténik a Dózsa György út, a Budai Nagy Antal út és a Verebély út csomópontjának átépítése, amelynek során két körforgalmi csomópontot alakítanak ki a szakemberek, valamint gyalog- és kerékpárutak is épülnek...” 

A munkálatok pár nap csúszással indultak októberben. 

Az önkormányzat nyílt fórum keretében egyeztetett a környéken működő vállalkozásokkal. Az első két ütem során félpályás terelésre számíthatnak a közlekedők, a forgalmat jelzőőrök irányítják majd. A már említett fórumon elhangzott, hogy a beruházás határideje jövő év szeptembere, ám a kivitelező bízik abban, ha az időjárási körülmények kedvezőek lesznek, és folyamatos lesz a munka a területen, akkor ­nyár közepére lezárulhat a fejlesztés. 
A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében még 2018-ban elnyert forrásból valósul meg, 860 millió forint értékben. 
 

A beruházás első fejezete a közművek kiváltása Fotó: LI
Fotós: LI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában