Közélet

2022.11.03. 14:48

47,6 millió forint támogatás a Fabó Éva Sportuszodának

duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szerdai lapszámunkban a dunaújvárosi jégcsarnok helyzetét taglaltuk. Most örömteli hírt közölt közösségi oldalán dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, aki dr. Schmidt Ádámmal, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárával történt egyeztetést követően tette közzé, hogy a városi Fabó Éva Sport­uszoda megnövekedett energiaköltségeinek részleges kompenzálásra a magyar állam 47,6 millió forint támogatást nyújt a működés folytatása érdekében! Bíz(z)unk abban, hogy az uszoda ebben a nehéz helyzetben is tovább tud üzemelni. Az energia árának drasztikus emelkedése miatt a sportvezetők feje hónapok óta fáj. Csapatok, bajnokságok sorsa foroghat veszélyben. A város tulajdonában lévő létesítménnyel kapcsolatban az önkormányzattól kértünk információt. 

A nagyobb városok vezetőivel tárgyalt a miniszteri biztos

Medgyesi Miklós sajtószóvivő megkeresésünkre elmondta, október 1-jén lépett hatályba az a kormányrendelet, amely a távhő árát határozza meg az önkormányzati intézményekben. – E szerint mostantól Dunaújváros önkormányzatának 48 529 forintot kell fizetni 1 GJ távhőért, miközben korábban ez négyezer forintjába került. Összehasonlításul: a lakosság ugyanezért 2712 forintot fizet. A drágulás országszerte nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat, ezért a nagyobb városok vezetőivel a napokban személyesen tárgyalt Balla György miniszteri biztos. 
Ami biztos, az élményfürdő bezárt, a jövőben szaunázásra a kempingben lévő szaunaházakban lesz lehetőség.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában