Cserbenhagyásos gázolás Dunaújvárosban

2022.11.09. 21:53

A gyalogátkelőn ütöttek el egy 13 éves gyereket

A tízes évei elején járó József az Óvárosban lévő egyik helyi üzletből tartott éppen hazafelé a 15 éves testvérével, Tamással. A testvérpár fiatalabbik tagját a "zebrán" ütötték el.

Hajdú Marianna/duol.hu

Fotó: Google Maps illusztráció

Délután 4 óra 15 perckor, zöld jelzésnél, az Aranyvölgyi úti felfestésen kelt át a testvérpár, amikor a tőlük bal oldalra lévő Baracsi út felől érkező barna Toyota elütötte a zebrán átkelő testvérpár fiatalabbik tagját. József az autó jobb oldalára, a motorháztetőre esett deréktól, majd felállt.

A gyerekek édesanyja, Gajdácsi Andrea elmondása szerint ekkor az autós visszatolatott, majd gyorsan elhajtott – nagy gázzal, ahogyan azt a fiúk elmesélték neki. Mint kiderült, nem egy fiatalemberről van szó, hanem egy 60-70 év közötti úrról. A fiútól meg sem kérdezte, hogyan érzi magát, vagy tudna-e bármiben segíteni, egyáltalán van-e valamilyen sérülése, hanem azonnal tovább hajtott. Andrea azt mondja, egy járókelő ment oda a gyerekeihez és kérdezte meg tőlük, hogy minden rendben van-e.

A fiúk édesanyja ezért is érezte úgy, hogy a történetet megosztva, a közösségi oldalon kér segítséget, hátha van valaki, aki látta az esetet. Azóta a szülők természetesen feljelentést tettek. A rendőrség a kamerafelvételeket megnézte, az alapján keresik a cserbenhagyót. A fiúk az autónak csak a színét és a típusát tudták megmondani, sajnos a rendszámát már nem volt lehetőségük megnézni, annyira gyorsan tűnt el a szemük elől. A fiatal József teljesen megrendült lelkiekben, a szülők azonnal orvoshoz vitték. Csodával határos módon sérülés nélkül megúszta az esetet. A gyereket megvizsgáló orvos azt mondta, valóban mázlija volt. A fiú egyébként is nagyon lelkis, ez az eset nem tett jót neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában