Rezsi

2022.10.24. 08:00

Vajon mi lesz a Pentele Klubházzal?

BCs

Az októberi közgyűlésen a Bartók színházzal kapcsolatban tárgyaltak és fogadtak el egy javaslatot, amely érintheti a városi nyugdíjasközösség kulturális, szórakozási lehetőségeit. A Bartók színház a Pentelei Klubházat a színház rezsikiadásainak csökkentése, valamint az ingatlan – a színház általi – kihasználatlansága miatt visszaadná az önkormányzata részére – áll a közgyűlési dokumentumban. Ebben leírják, az épületet az önkormányzat teljesen felújította. A felújítás során az épületben elektromos fűtőpaneleket helyeztek el, így az elektromos áramfogyasztás jelentősen megemelkedett 2021-ben. A színház­ igazgatójának tájékoztatása szerint az idei közüzemi díjak emelkedésével járó költségeket azonban a színház már végképp nem tudja finanszírozni, így a Pentele Klubház üzemeltetése jelenleg nem megoldható.

A képviselők a javaslatot megszavazták, de arról a múlt heti ülésen nem esett szó, hogy mi lesz a klubház és a benne szokásosan bonyolított programok jövőbeli sorsa konkrétan.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában