A polgármester a Dunaferr-ről

2022.10.05. 15:46

Mekkora segítség is ez?

Brousil Csaba

Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

„A Dunaferr-ről” címmel tartott sajtótájékoztatót szerdán kora délután Dunaújváros polgármestere.

Pintér Tamás elmondta, hogy egyeztettek és megállapodtak a vasmű vezetésével abban, hogy az önkormányzat közel kétmilliárd forint iparűzési adó átütemezésével segíti a vállalatot. Azaz a most esedékes, kötelezően megfizetendő iparűzési adó későbbi befizetésére adott lehetőséget az önkormányzat a „vasgyárnak”. A polgármester korábban - a legutóbbi közgyűlésen – még adótitoknak minősítette és ezért hallgatott azokról az állítólagos önkormányzati lépésekről, melyekkel a vasműt az önkormányzat állítása szerint segítette. Így természetesen azt sem tudjuk, hogy mekkora iparűzési adó-összeget képvisel a város bevételében a vasmű által – a cég nehéz gazdasági helyzetében eddig befizetett és – befizetendő összeg, ahogy azt sem tudjuk mekkora „segítség” ez így a város részéről.

A szerdai sajtótájékoztatón a polgármester elmondta azt is, örömmel látja, hogy vannak a vasmű megsegítésére irányuló kormányzati törekvések. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában