Nem mindegy, hogy valakinek mustáros falat, vagy éppen csokoládé jutott

2022.10.31. 11:00

POK-halloween és nyílt nap, igen látványos programokkal

A Pannon Oktatási Központ Magángimnázium a pénteki nap egy részét a halloweennek szentelte. Délután három órától már szó szerint nyílt nap volt az intézményben, hiszen bárki az „utcáról” is bemehetett az épületbe, és bekapcsolódhatott a programokba.

Agárdy Csaba

A boszorkányos kémia „konyhafőnökei”

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - A halloween nem kimondottan magyar hagyomány, a kétezres évek elején került hazánkba az ünnep, s mindinkább divatos lett. Eredetileg kelta eredetű, Írországból jutott Amerikába, majd onnan vissza Európába. Magyarországon leginkább a gyerekek, az ifjúság – de az egyetemisták körében is rendkívül népszerű – készül október 31-re, amikor rémisztő jelmezekbe bújnak, és rémisztő játékokban vesznek részt. 
Rémisztésből a Pannon Oktatási Központban sem volt hiány, elég, ha a programból csak néhány címet említünk meg: pokoli béltúra, sír matek, boszorkányos kémia, szellemes fizika, véres anatómia, rémnyelvi labor és egy halloweenparti nem létezhet kínzókamra nélkül. 

– A délelőtt folyamán a POK-os osztályok mérték össze erejüket különböző vicces és „rémisztő” feladatok során. Délután pedig minden érdeklődő számára kinyitottunk a kapuinkat. Az érdeklődés felülmúlta a várakozásainkat. Ismét egy „szörnyen” jó programon vagyunk túl – tudtuk meg Fehér-Bicskei Beatrix pályázati és kommunikációs referenstől. 

Amikor délután beléptünk a POK udvarára, láthattuk, az iskola megadta a módját a halloweennek, a díszítés kiváló volt. Az csak fokozta a hatást, hogy elsőre a kémikusokkal találkozhattunk, látványos bemutatójukba, és rögtön égő tenyerekbe botlottunk. 

Jakab Roland 11. A-s tanulótól megtudtuk, hogy szappanos vízbe PB-gázt töltöttek, ebbe dugták a bátrak a kézfejüket, amely lángolt. A dolog titka, hogy a víz ég el, ezért a kéz nem sérül. 

A standjukon láthattunk mérőhengereket, amelyekbe különböző színezékkel ellátott meleg vizet, majd abba szárazjeget tettek, ami füstöt eredményezett. 

A sír matek „részlegnél” logikai társasjátékokat láthattunk, közéjük tartozott a kamisado nevezetű táblás játék. A feltalálója Peter Burley brit tervező volt a hetvenes években. A kamisado olyan sikeres lett, hogy 2011 óta világbajnokságot rendeznek abból. A kamisado egy absztrakt stratégiai társasjáték két játékos számára, és egy 8x8-as tarka táblán játszanak. Minden játékos nyolc nyolcszögletű sárkánytorony-darabból álló készletet irányít. Minden játékos sárkánytorony-készlete tartalmaz egy-egy tornyot, ami megfelel a tábla mezőin megjelenő színeknek. Ízelítőnek csak ennyit, ami lényeges: mindenkinek ajánljuk kipróbálásra. 

Végére hagytuk a pokli béltúrát. Itt azután nem volt kegyelem. A játékosoknak kérdéseket tettek fel a szervezők, ha valaki rossz választ adott, akkor „büntetőfalatot” kellett fogyasztania, ezek között voltak mustárosak és hamburger szószosak is. Aki viszont remekelt az elmejátékban, kimondottan jól járt, hiszen jutalmul csokoládét kapott. És valljuk be, egy mustáros falatkánál szívesebben fogyaszt az emberfia egy remek csokit. 
Ha mérleget szeretnénk vonni a POK-ban pénteken lezajlott halloween kapcsán megrendezett nyílt napról, elsőként azt mondhatjuk, a hangulat remek volt. Ehhez kellett a jó szervezés, a látványos dísz­letek, a szórakoztató programok, és a nagy érdeklődés egyaránt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában