Dunaújváros

2022.10.29. 07:00

Minigálával indítottak, a folytatás lámpással

A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minigálát tartott csütörtökön délután az intézmény aulájában. Az előadásra leginkább azokat az óvodáskorú gyerekeket és szüleiket várták az intézmény vezetői, akik ősszel iskolába mennek.

Agárdy Csaba

A Gárdonyi Géza-iskola tánctagozatosai minden korosztályban bemutatkoztak a közönségnek – nagy sikerük volt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A megjelenteket az intézmény vezetője, Szóládi Zoltán köszöntötte, aki elmondta, azért minigála az előadás elnevezése, mert a „miniknek”, azaz az óvodásoknak szól A mi iskolánk című műsor. 

– A tánctagozatos tanulóink bemutatják az iskola életét, és táncban előadják, miért is érdemes gárdonyisnak lenni. 

Az igazgató azt is elmondta, egy sorozat kezdete A mi iskolánk című műsor, ugyanis minden hónapban lesz valami, amivel megismertetik az érdeklődők az iskolát. 

Söpröm a kéményt, hozom a szerencsét – vallják az alsós táncosok Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szerdán este mind az igazgató, mind az előadók azt emelték ki, hogy táncművészeti tagozat működik náluk, és komoly hitélet, mivel a 2020/2021-es tanévtől fenntartóváltás következtében a Gárdonyi a Hajdúdorogi Metropolitai Egyház szervezeti egységébe tartozik. 

Ezután három tanuló – az alsó tagozatos Tápai Panna, Jelencsik Lili és Kerti Emília – vette át a szót és az irányítást, mondhatnánk ők voltak az est moderátorai. 

A műsor a másodikosok fellépésével kezdődött, a jó hangulatot A nagy ho-ho-horgász televíziós rajzfilmsorozat főcímdalára előadott táncukkal alapozták meg. 

Ezután tíz „kéményseprő” foglalta el a színpadot, és nemcsak „söpörtek és szerencsét hoztak”, hanem nagyszerű táncot is adtak elő. 

Az ötödikesek hiphopra táncoltak, tizenhatan voltak, ami önmagában is remek látvány volt, az ő produkciójukban már akrobatikus elemeket is láthattunk. Az egy évvel idősebbek pomponlányoknak öltöztek be, majd a legnagyobbak szólótáncokat adtak elő. 

Szóládi Zoltán az előadás végén elégedett volt. – Féltünk, hogy kevesen lesznek, főleg az ovis gyerekek közül, de szerencsére nem így történt. Sőt, a picik a végén a székek között táncolni kezdtek. Elégedett vagyok, az est elérte a célját. Azt már most mondhatom, a jövő hónapban a Márton-naphoz kötve a Római körúton lámpás felvonulást szervezünk, majd lila hagymás zsíros kenyérre hívunk meg minden résztvevőt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában