Rácalmás

2022.10.24. 13:00

Különleges ünnepi műsorral emlékeztek

A gyerekszem egészen másképp látja a világot, mint a felnőttek. A közös ünneplés ezért nem magától értetődő. Ezt tartották szem előtt Rácalmáson is az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett ünnepségen, ahol egy valóban különleges ünnepi műsor lett a törekvések eredménye.

Török Tímea

Az 1956-os forradalom történéseiről szóló megemlékezéshez az ünnepi műsort ezúttal is Balázsné Sata-Bánfi Ágota rendezte

Fotó: RLJ

A nemzeti ünnep tiszteletére a város önkormányzata október 21-én, pénteken délután tartotta központi megemlékezést. A program első részében az ünneplő közönség a művelődési ház nagytermében tekinthette meg a Jankovich Miklós Általános Iskola diákjainak valamint a Napsugár Asszonykórus tagjainak közös ünnepi műsorát. 

A Millenniumi-tónál elhelyezett emlékműnél koszorúztak Fotó: RLJ

A tanév e viszonylag korai, kiemelten fontos eseményéhez, az 1956-os forradalom történéseiről szóló megemlékezéshez az ünnepi műsort ezúttal is Balázsné Sata-Bánfi Ágota rendezte. Nem könnyítette meg a tanárnő feladatát az sem, hogy ez az ünnep eléggé „felnőttes” esemény – még a nagyobbakhoz is nehezen hozható közel mindaz, ami és ahogy akkor történt. De végül jól sikerültnek értékelte a közönség a produkciót. Sőt abban is biztos vagyok, hogy a kisebb diákok számára is biztosan mondott valamit. 
A megemlékezés második felében a közösség fáklyás menetben sétált át a Millenniumi tónál elhelyezett 1956-os emlékműhöz, ahol a résztvevők elhelyezhették a megemlékezés virágait. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában