Mindenszentek és halottak napja

2022.10.28. 17:09

Forgalmirend-változás, nyitvatartások

A rendőrség, a temetőgondnokság és a Volánbusz is készül a mindenszentekre és a halottak napjára.

duol.hu

A Temető utcát is érintik a forgalmirend-változások

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az előző évekhez hasonlóan a mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódva, az október 28. és november 1. közötti időszakban forgalmirend-változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén. 
A Temető utca és a Vadvirág utca kereszteződésében minden, a temető irányába haladó járművet a Vadvirág utca–Frangepán utca útvonalra terelnek, az autóbuszok, taxik, valamint a mozgáskorlátozottakat szállító járművek kivételével. 
A Vadvirág utca egyirányú lesz a Temető utca felől a Frangepán utca irányába. A Frangepán utca egyirányú lesz a Vadvirág utca felől a temető irányába. 
Parkolni a környező utcákban és a temetőhöz közeli füves területen lehet. A Frangepán utcában a menetirány szerinti bal oldalon két kerékkel a járdán történő parkolás engedélyezett lesz az ünnepekkor. 

Ebben az időszakban a forgalmi rendet (a jelzőtáblákon kívül) a rend­őrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelők biztosítják. Ezen felül az említett időszakban a rend­őrség fokozott közbiztonsági ellenőrzést tart a temetőben és annak környékén. A gépjárművel érkezőktől a rendőrség kéri, hogy a jármű utasterében látható helyen értéket ne hagyjanak! Otthonát elhagyva pedig körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat. Kertes házak esetén igyekezzen megakadályozni a kerti kapu zárásával is, hogy az utcáról illetéktelen könnyű szerrel tudjon bejutni az udvarra. 
Október 30. és november 1. között a temető területére csak azok a járművek hajthatnak be, amelyekben érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkező személy tartózkodik. 

A Volánbusz tájékoztatása szerint a 12-es autóbusz az érintett napokon menetrend szerint közlekedik. 
Hétfőn és kedden, ha az utasforgalom megkívánja, akkor pluszbuszokat állítanak majd be a menetrend szerinti járatok mellé az utasforgalom kiszolgálása érdekében. 
A legfontosabb információ, miként is tart nyitva a városi köztemető: október 30-ig 6 órától 21 óráig, október 31. és november 2. között 6 órától 22 óráig. Ebben az időszakban a temető minden kapuja nyitva lesz a gyalogosforgalom előtt, az év közben zárva lévő hátsó is. 
A temetőgondnokság nyitvatartása: október 29-én, szombaton, és 30-án zárva, 31-én és november 1-én 8–18 óra között nyitva. DH 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában