Emelkedő energia költségek

2022.10.12. 13:51

Digitális oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem

Az energia költségek drasztikus emelkedése komoly döntések elé állítja a gazdálkodó szervezeteket, így a Dunaújvárosi Egyetemet is. A témával kapcsolatban megkerestük a felsőoktatási intézményt, hogyan befolyásolja ez a napi tevékenységüket. Válaszukat betűhíven közöljük. 

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

„A közel tízszeresére emelkedett távfűtési költségek következtében a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) vezetése a Szenátus támogatásával az oktatás digitális formában történő szervezése mellett döntött, amely lehetővé teszi azt, hogy az intézmény takarékossági okokból az egyes távhővel fűtött épületek használatát – azok állagmegóvása mellett - a fűtési időszakban mellőzze.  

A DUE kiváló online tananyagokkal rendelkezik, amelyeket már a COVID világjárvány időszaka alatt többszörösen is kipróbált és sikeresen alkalmazott. Az egyetemi kollégák a digitális oktatás lebonyolítása terén nemcsak tapasztalatot, de több előre mutató, jó gyakorlatot tudhatnak magukénak.  

2022-es évet írunk, a jelen időszak a mindent átformáló digitalizáció korszaka is egyben. A rugalmas működési megoldásokat a DUE mindig is előnyben részesítette, ily módon az egyetem ügyviteli működését is örömmel támogatja az online alkalmazások használatával.  

Az előre eltervezett programokat a Dunaújvárosi Egyetem az idén is megtartja. A nagy sikernek örvendő Kutatók Éjszakája rendezvényhez hasonlóan szeretettel várja a tudomány iránt érdeklődő látogatókat a 2022. november második hetében megrendezésre kerülő Tudományos Hét rendezvényein. Azok pedig, akik az egyetemi életbe kívánnak betekintést nyerni, továbbá tájékozódnának az egyetem által kínált képzésekről, a felvételi lehetőségekről, illetve szívesen megismernék a Campus területét és laborparkját, a 2022. november 10-ére és 2022. december 17-ére tervezett Nyílt napok keretében részesülhetnek teljeskörű tájékoztatásban.”  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában