Mától már nyílt hétre várják az érdeklődő diákokat és a szülőket

2022.10.10. 07:00

A POK-közösség erejét bizonyította a családi nap

Szombaton délután is nagy volt a nyüzsgés a Pannon Oktatási Központban. A hétköznapok tanórai kötelezettségei helyett ezúttal azonban jóval kötetlenebb programokkal kapcsolódhattak ki a POK idei őszi vidám családi napjának résztvevői.

Szabó Szabolcs

Izgalmas kihívások során bizonyíthattak az osztályok csapatai a családi nap népszerű vetélkedőjén Fotók: POK

Dunaújváros - Az időjárás kegyes volt a Pannon Oktatási Központ közösségéhez, hiszen az idei ősz egyik leginkább napos-derűs, az igazi indián ­nyár minden jegyét felvonultató hátteret biztosított az immáron hagyományos családi naphoz. A remek hangulatú találkozón előbb az intézményben is tanító Pachmann Péter népszerű televíziós műsorvezető, szerkesztő üdvözölte egybegyűlteket, majd az intézmény igazgatója, Borgulya Zoltán rövid köszöntővel útjára indította a mozgalmas programfolyamot. Miközben a már korábban elfoglalt főzőhelyeken javában készültek a finom falatok, a vetélkedőre nevezett csapatok el is kezdték a tizenkét állomásból álló versenysorozatot. A kihívások között szerepelt egyebek között élő csocsó, buborékfoci, varázslabda, óriás Jenga és amőba, activity és célba dobás is. A fergeteges hangulatú küzdelmek aktuális állásáról Pachmann Péter tudósított folyamatosan. 

A vetélkedőt követően a Cheerleading Sport Egyesület látványos bemutatója következett, majd jól megérdemelt ízletes vacsora után jöhetett az ünnepélyes eredményhirdetés, amelynek végén a 8/a. osztály örülhetett. 
Az emlékezetes családi napot a Latin Combo Duo fellépése, a salsa ritmusára pedig a szülők, a diákok és a pedagógusok is táncra perdültek. 
– Ha jól számolom, ez már a 11. sorszámot viselő családi napunk, amely igazi hagyománnyá nemesedett nálunk az elmúlt több mint egy évtized során. Az első években rendre a tanév végén jöttünk össze a szülőkkel, hozzátartozókkal, ám később arra jutottunk, az év első hónapjaiban hasznosabb egy ilyen esemény. Hiszen az egész tanévre pozitív impulzusokkal szolgálhat, lendületet adhat. Örömteli látni, hogy ez az esemény a POK közösségére számára valóban értékkel bír és fontos. Jelzi ezt, hogy ezen a szombaton is több mint háromszázan jöttünk össze. Az ilyen eseményeken megerősödő személyes kapcsolatokra lehet és kell is építenünk a jövőben. Mert a célunk a szülővel és a diákkal közös, hogy a nálunk tanuló fiatal eredményes legyen, és megtalálja a számára legmegfelelőbb utat a pályaválasztás és a továbbtanulás terén – fogalmazott lapunknak a POK családi napján az iskola igazgatója, Borgulya Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában