Fesztivál Kisapostagon

2022.09.02. 09:00

„Szóljon az ének, szóljon a dal!”

Szeptember 4-én, vasárnap 9 órától a Kisapostagi Kultúrterembe Nemzetiségi Dalos és Gasztró Fesztiválra hívják az érdeklődőket.

Horváth László

A kisapostagiak minden alkalommal kiváló vendéglátóak

Fotó: Horváth László

A Schalbert Kisapostag Település Fejlesztés Alapítvány szervezésében megrendezendő eseményen a tervek szerint fellép a helyi Lila Akác Dalkör, a Búzavirág Dalkör Dunaújvárosból, a Derűs Ősz Dalkör Dunaegyházáról, az Aranydaru Nyugdíjas Klub Dalkör Nagyvenyimről, a Vadalmafa Dalkör Baracsról, a Sárosdi Dalkör és a Német Nemzetiségi Tánccsoport Mezőfalváról. A fesztivál vándorserlegét, melyet 2018-ban Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője alapított jelenleg a nagyvenyimi dalkör őrzi. A rendezvény célja, hogy kölcsönösen megismerhessük a környezetünkben élő nemzetiségi közösségek kulturális és gasztronómiai világát. A bemutatók és a közös ebéd után lehetőség nyílik a gasztronómiai ételek kóstolására, zsűrizésére is. A programot támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap, Kisapostag Önkormányzata. A fesztivál fővédnöke Varga Gábor országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában