Széchenyi-hét

2022.09.29. 09:00

Széchenyi István kísérte a kilencedikeseket

Robog a Széchenyi-hét. A gimnázium diákjai közül kedden a 9. osztályosok vettek részt a Széchenyi-vetélkedőn.

Agárdy Csaba

A fiatalember, Hegyes Márk erőteljesen Széchenyire hajaz

Fotó: Laczkó Izabella

A tavalyi győztes – idén már egy évfolyammal feljebb tanuló – 10. b szervezte meg a vetélkedőt Pocsai Mária osztályfőnök vezetésével a négy kilencedikes osztály részére.  A tizedikesek előzetes feladatai a következők voltak: a versenyre érkezett csapatot egy beöltözött Széchenyinek kellett kísérnie. Feladatuk volt még Széchenyi István ábrázolása választott technikával. 

Feladat volt bőven Fotók: Laczkó Izabella 

A harmadik teljesítendő feladatuk a kilencedikeseknek az volt, hogy az osztály minél több tagja öltsön reformkori ruházatot. Jelmezeiket a verseny előtt napközben pontozta a 10. b zsűrije. A negyedik előzetes feladatuk a diákoknak egy reformkori sütemény elkészítése volt, amit szintén pontoztak. Utolsó feladat egy vers írása volt a megadott kulcsszavakkal, reformkori hangulatban. 
A délutáni vetélkedőn azután a négy osztályt egy-egy négytagú csapat képviselte. Egy kis ízelítő a feladatokból: először is minden osztály élethű Széchenyijét pontozta a szakavatott zsűri, majd következett – a többi között – egy totó, egy hibás szöveg kijavítása, keresztrejtvény, igaz vagy hamis, idegen szavak felismerése, kép- és zenefelismerés a reformkorból. 
A feladatok, és a zsűritagok közös értékelése után pedig már csak az eredményhirdetés következett. A győztes a 9. e osztály lett Nagy Vivien, Magyar Zalán, Pillát Bence, Süli Henriett összeállításban. Az ő kísérő Széchenyiük Kele András, az osztályfőnökük pedig Müllerné Ódor Marianna volt. Tegnap a gólyák, vagyis a kilencedikesek avatásával folytatódott a program. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában