Kostyák Eszterrel beszélgettünk

2022.09.28. 11:30

Összetartó közösséget álmodott az alapítvány

Az Esőcseppekért Alapítvány múlt héten pénteken SNI-s gyerekek szüleinek szervezett kerekasztal-beszélgetést, annak legfőbb témája a gyermekek fejlesztése, továbbtanulása volt.

Török Tímea

Kostyák Eszter a speciális iskola mellett a közösségépítést is az alapítvány zászlajára tűzte

Fotó: Laczkó Izabella

A Munkásművelődési Központ 310-es termében a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyerekek szüleit invitálták egy rendezvényre az Esőcseppek Alapítvány vezetői. Kostyák Eszter elnök mellett jelen volt az alapítvány részéről Nyári Zsuzsanna gyógy­pedagógiai szakember és kuratóriumi tag, valamint Kálmánné Tóth Mária, a társ­szervezet – Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete – titkára is. 
 

A bensőséges hangvételű esemény központi kérdése, hogy az érintett, különleges nevelési igényű gyerekeknek mi lehet a jövőképe, és vajon el tud-e majd indulni a következő tanévben a tervezett kislétszámú osztályokkal működő Gyermekház Iskola. A rendezvényen több vidéki településről voltak jelen érdeklődők, Daruszentmiklóstól egészen Martonvásárig ért az alapítvány munkájának híre. 
 

Az elnök asszony a következőket mondta el a rendezvény kapcsán: 
– Köszönjük szépen a jelenlévőknek, hogy eljöttetek. Úgy érzem, hogy kezd kialakulni a közösségünk kemény magja, amiért nagyon hálás vagyok. Tudom, többnyire az úgynevezett SNI-iskola miatt csatlakoztak a csoportunkhoz. De mi ennél azért nagyobbat szeretnénk álmodni és létrehozni. Mégpedig egy összetartó közösséget, nem csak a szülők között, hanem akár a gyerekeink között is. Szeretnénk, ha létrejöhetnének szorosabb kapcsolatok, barátságok. Ezért is szorgalmaznám, ha a következő eseményünkre még többen eljönnének. A Gyermekházzal több egyeztetésen is túl vagyunk az iskolánkat illetően, amely számomra optimizmusra ad okot. Szerencsére az önkormányzat hozzáállása sem változott az ügyünket illetően. A konkrét iskolakijelölés januárban lesz, addig mindenre választ fogunk kapni. Ki fog derülni, hogy hol, hogyan tud indulni a suli. Addig is szeretettel várjuk a gyerekeket és a szülőket is a nekik szervezett programjainkra. Ilyen például az október 22-i tökös napunk is – mondta el az alapítvány elnöke, Kostyák Eszter. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában