Óriási siker - frissítve

2022.09.16. 16:13

Kovács-Seres Hunor világbajnok lett - Videóval

Gallai Péter

Hunor középen, a dobogó tetején Fotó: MÚSZ facebook

Az Indiai-óceánban, a Seychelle-szigeteken rendezik a nyílt vízi úszók junior világbajnokságát, amelynek pénteki első versenynapján az U17-es mezőnyben 7,5 kilométeren volt érdekelt a Dunaújvárosi KSE sportolója, Kovács-Seres Hunor. Az Európa-bajnokságon ezen a távon ötödik helyet szerző tehetség ezúttal is nagy reményekkel vágott neki a viadalnak, bár helyzetét nehezítette, hogy a juniorokon belül ő a fiatalabb, tizenhatos évjárathoz tartozik. Ám ennek ellenére fantasztikus versenyt teljesített a három, két és fél kilométeres kör alatt, hiszen már az elsőt követően több, mint tíz másodperccel vezetett a negyvenegy úszót felvonultató mezőnyben. A következő fordulóra már megduplázta előnyét, amit aztán magabiztosan őrzött a célig, így nagyon meggyőző fölénnyel szerzett világbajnoki címet mexikói és másik magyar versenytársa előtt.

Kovács-Seres Hunor a Magyar Úszó Szövetségnek nyilatkozott győzelmét követően:

„Nem kaptam jó rajtbeosztást, ezért sokat kellett kerülnöm az első egyenesben, sikerült harmadik pozícióra felzárkóznom – aztán nyolcszáz méter után arra gondoltam, én is nyomok egy „betlehemdávidosat”, azaz előre megyek, és aztán ami a csövön kifér. Annyiban én is hasonlítottam Dávidra, hogy rendre elnéztem a bójákat, viszont nekem sikerült nyernem – nem gondoltam volna, hogy ennyivel a többiek előtt tudok bejönni. Nagyon köszönöm a támogatást a klubomnak, edzőimnek és a szüleimnek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában