A gólyatábor összehozta a leendő diákokat és tanáraikat

2022.09.01. 15:00

Három napos POK-os összetartás a Balaton mellett

Augusztus 24-én indultak a gólya tábor hagyományos helyszínére, Fonyódra, miután a csapatokba osztották a leendő POK-osokat

Pomázi Petra

Fotók: Pannon Oktatási Központ

Az első állomás Balatonszárszó volt: kvízfeladatsort oldottak meg a József Attila-emlékműnél a diákok. Utána Balatonbogláron a kilátó mellett kötélhúzás-sorversenyben mutathatták meg erejüket és kitartásukat a csapatok. Fonyódon kissé rossz idő fogadta a résztvevőket, de a megélénkülő záporok sem szeghették a kedvünket. A csapattagok egymással és az osztályok az osztályfőnökükkel ismerkedhettek meg először. A napot pedig karaoke-parti zárta.  

Fotók: POK
 

Másnap reggeli után a csapatok ügyességi versenyen mérkőztek meg. Számos feladatuk volt, például a bátrak vakon kóstolhattak érdekes dolgokat, az ügyesek lábbal kavicsot szedtek, a csapattagok együttműködését lyukas lepedőn teniszlabda átvezetése tette próbára. Ebéd után Pachmann Péter népszerűsítette a médiaszakkört, bemutatva az eddigi eredményeket, elkészült filmeket. Délután fürdőzés volt a program, néhány bátor vállalkozó pedig felsétált az egyik fonyódi kilátóhoz. Vacsora után egy emberpróbáló sorversennyel zárult a nap. 

 

A következő nap délelőtt a csapatok előadták a tábor teljes ideje alatt készülő színielőadásaikat. Ezek meghatározott műfajban (pl. tragédia, szappanopera stb.) készültek kötelezően beépítendő mondatok felhasználásával. Eredményhirdetés zárta a háromnapos csapatversenyt: a harmadik a príma piros csapat lett, a második helyet a profi pinkek szerezték meg, a győztes pedig a sikeres sárga csapat lett. Egy utolsó fürdőzés után indultunk haza a gólya táborból. Az 58 egymásnak nagyobbrészt ismeretlen és bátortalan gyerek, akik Fonyódra érkeztek, sokkal kevesebb félelemmel tértek vissza hat – meglehetősen fáradt – tanár kíséretében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában