Kormányhivatal info

2022.09.13. 17:00

Hamarosan kezdődik a civilek pályázati szezonja

Október 3-án jelennek meg a civil szervezetek pályázati kiírásai, a legfontosabb tudnivalókról Székesfehérváron tartottak tájékoztató fórumot.

Fejér Megyei Kormányhivatal

CIVIL INFO–NEA 2023. címmel tartanak országos tájékoztató előadás-sorozatot a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai. A sorozat Fejér megyei állomását szeptember 7-én Székesfehérváron, a Megyeházán rendezték, ahol dr. Simon László főispán mondott köszöntőt. A Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése október 3-án várható.

A rendezvényt dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke nyitotta meg. Kiemelte, hogy a tájékoztató nap legfontosabb célja, hogy minél több sikeres pályázatot tudjanak beadni a civil szervezetek. Ehhez rendelkezésre áll a Civil Információs Centrum segítsége.

Köszöntőjében dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető főispán hangsúlyozta, hogy jó lehetőségek állnak rendelkezésre a civilek számára az új pályázati kiírásban. Kiemelte, hogy a civilek közössége Fejér megye motorja, ezért Székesfehérvár és Fejér megye minden polgára érdekelt a civil szervezetek sikerében. A kormányhivatalok célja a szolgáltató közigazgatás.Akkor tudják a feladataikat hatékonyan, eredményesen végezni, ha a lakossági igények, társadalmi visszajelzések – a civil szervezetek révén is – a megfelelő időben eljutnak hozzájuk. A civil szervezetekkel együttműködve lehet hatékony a hatósági tevékenységük, a kormányhivatalok sokrétű szakmai munkája.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy már 2700 civil szervezet működik Fejérben, s a tevékenységük folyamatosan fejlődik. A paletta a rászorultak segítésén át a hagyományőrzésig, az értékmegóvástól az egészségfejlesztésig terjed. Ezek pedig mind olyan pillérek, amelyek a megye társadalmi élete szempontjából fontos célokat valósítanak meg– tette hozzá.

A tájékoztató fórumon Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról adott tájékoztatást, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásainak megjelentetése 2022. október 3-án várható. Egyesületek, alapítványok bármilyen témában jelentkezhetnek, a lényeg, hogy civil szervezetek legyenek. Fontos szempont az is, hogy a civil szervezetek tevékenysége közösségépítő, társadalmilag hasznos és értékteremtő legyen.

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője tájékoztató előadásában beszélt a Nemzeti Együttműködési Alap 2022. évi összevont, egyszerűsített és normatív pályázatainak, valamint a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap 2022. évi pályázatainak tapasztalatairól is.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában